Hilleberg Nallo 3 GTLättvikts 3-personers tunneltält med förlängd absid


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.644.644.644.644.64
(betyg 4.64 baserat på 11 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 9 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilitet, kvalitet och vikt

Minus:Nedgrävt i snö blir det problem med ventilation

Kommentar: Ett strålande tält som har använts för turer på fjäll på både sommar och vinter, samt i kajakturer i Stockholms skärgård. Väldigt rymligt för två personer på sommarturer med god plats för packning. Lagom stort för två personer under vintern då packning får plats i stor absid med Footprint som täcker hela golvytan även i absid. Har klarat storm under både sommar i snö, självklart med fladder och ljudligt, men känns oerhört stabilt och inga skador alls på tältet.

Plus: Bra utrymme i absiden, väldigt lätt att sätta upp och ta ner, välsytt, smidigt, alla detaljer känns genomtänkta

Minus:Ventilationen nedtill bak fungerar inte huntraprocentigt i alla väder, ibland blir det onödig kondens. Dock inte något stort problem.

Kommentar: Är mycket nöjd med mitt Nallo 3GT som hållit måttet i allt från rejäla stormar och oväder till mysig camping på sandstrand i solsken.

Plus: Otroligt lätt, snabbt att packa upp/ner många smarta detaljer

Minus:inte som jag kan komma på

Kommentar: Har nu använt tältet på riktigt för första gången, på en 5 dagars tur runt sylarna. Måste säga att jag är jätte nöjd med tältet. Kan hålla med om att det fladdrade när det blåste men upptäckte efter ett par nätter att man kan spänna det vid tältstängerna då blev det mycket bättre, men helt tyst blev det inte. Men jag har bara varit med om ett tält som varit det. (Sjukt dyrt och tyngre) Fick även med ett extra golv som täcker hela tältet det var kalas att ha absiden kändes mycket mer användbar så. Fick dock släpa på 600g extra men det var det lätt värt.

Köpplats:

Pris: 5900

Plus: Lätt, snabbt att sätta upp, bra kvalitet

Minus:Fladdrigt om det blåser mycket. Inget vintertält. Dyrt.

Kommentar: Jag har en något äldre variant med lika långa bågar och ventilationsnät längst ner på långsidorna.

Tältet är perfekt för 2, absiden räcker för både grejor och matlagning. Trångt för 3. Ligglängden skulle jag gissa är ca 190 cm eftersom innertältet lutar, men det beror lite på hur man har fått upp det, i vissa lägen känns det som att jag knappt får plats med mina 180 cm. Takhöjden är OK, två kan sitta bredvid varandra, skulle inte vilja ha en cm lägre.

Ventilationen är OK, men det är bökigt att gå ut och höja/sänka fotänden på tältet när man ska stänga eller öppna. Inget vintertält, det är det för klent för och har fel konstruktion på ventilationen, men HB säljer det ju inte som vintertält heller. Jag har använt det i medelstark vind, kanske 18 sekundmeter, och då fladdar det rejält, men står det åt rätt håll (längs vinden) så går det att sova i.

Mitt gamla tält är lite tyngre än dom nya: Totalvikt 2.8 kg, varav innertältet väger 9 hg.

Totalt sett är detta ett kalstält för två på sommaren som i nödfall går att använda på vintern. Avvägningen av komfort, myggtäthet, ventilation, "snabb-uppsatthet" och hyffsad vikt och vindtålighet är perfekt.

Liknande produkter: Hilleberg Keron 4, The North Face VE-25, andra tunga tält

Kundservice: Mycket bra! Att byta golvet kostade ca 800:- inklusive frakt.

Plus: Mycket bekvämt för två. Lätt att sätta upp. Rymlig absid.

Minus:Lite fladdrig i duken, det ger dock ingen funktionell brist som jag erfarit.

Kommentar: Har nu haft tältet i fem år och är mycket nöjd. Speciellt efter jag lät Hilleberg sy om fotändan så att ventilationen blev bättre. Ingen kondens längre.

Tältet ger ett ypperligt boende för två pers, i alla väder. Även vår labrador får plats i absiden tillsammans med ryggorna.

Kundservice: Mycket snabbt och enkelt att få tältet omsytt enligt nya konstruktionen.

Köpplats: Sportkompaniet Tip Top AB

Plus: Vikten

Minus:Priset

Kommentar: Så har man gått och blivit Hilleban, inte fanatiskt frälst, men ändå nöjd.

Enda anledningen till att det inte blir en 5:a är priset.
Men tydligen måste jag anse att det är värt sitt pris eftersom jag köpte det. Tittade på andra fabrikat som vägde 2kg mer och tyckte att dom extra tusenlapparna stod jag ut med. Valde även bort Nammatj pga. vikten.

Tältet kan vara lite lågt vid fotändan och ibland kan det bli lite kondens, men det visste jag om, hade det varit viktigare än vikten hade jag valt Nammatj.

Tycker att det är lite för litet för att rymma tre fullvuxna, men det var också en sak jag visste om då jag köpte det. Måtten är ingen skillnad mot andra tillverkare.

Den förlängda absiden är bra. Tycker inte om att behöva ha ryggsäcken ute i regnet och det finns samtidigt plats att laga mat.

Plus: Kvaliteten, Genomtänkt, Estetiskt

Minus:Det blir trångt för packningen om man är tre

Kommentar: Jag har 2005 års modell med den förbättrade ventilationen. Har faktiskt inte bott i ett bättre tält! Efter många år i scouterna som barn och flera år inom armén så vet jag hur sunkigt man kan ha det i ett tält..

Den låga vikten och smidiga uppsättningen gör att jag inte skulle tveka att använda det som enmanstält.
GT-absid är väl en smaksak men jag skulle bara välja det om jag mestadels gjorde vinterturer, hade barn med mig eller alltid var tre personer. Det går alldeles utmärkt att använda ett gaskonverterat Trangia i den vanliga absiden om man sitter i innertältet.

Att regn hörs mot duken ingår i naturupplevelsen för mig. Trots mycket blöta förhållanden på höglandsleden i juli så var aldrig fukt något problem.

Ska man tälta på dåligt underlag så rekommenderas det extra underlaget man kan köpa. I påse blir det ca 45*15*15cm om nån undrar, jag har det stående inuti ryggsäcken.

Plus: Låg vikt, rymligt, bra kvalitet, bra detaljer, ljust

Minus:Låter, en sida med lägre höjd

Kommentar: Införskaffade mitt tält för ett par år sedan då jag kände för att skaffa ett "topp of the line" tält som man kunde ha i många år. Köpte tältet fråmst för ensambruk men valde den större modellen på grund av om behovet för två personer uppkom. Tältet var även något rymligare med lite högre sitthöjd som extra plus jämfört med Nallo 2. Jag blev riktigt förvånad senare då utrymmet nästan var för stort för en person. Det måste ställas i proportion till att jag är van att tälta i ett stort fyrammanatält GT version med en person till i. Väldigt lätt att sätta upp med några enkla hangrepp. Materialet, sömmarna och tillbehörer känns som mycket bra kvalitet. Det är väldigt spänstigt när man satt upp det och funktionen att man kan efterdra och spänna yttertältet mot bågarna är mycket bra och innovativt. Vikten är dessutom låg med sina 2,4 kg där det endast skiljer cirka 0,3 kg till Nallo 2 modellen(jag vägde det precis på digitalvägen och det landade på 2,340 kg helt komplett så vikten Hilleberg anger är avrundad uppåt).

Jag har "tyvärr" inte fått möjlighet att testa tältet under riktigt dåliga förhållanden men kondensproblem har jag aldrig haft. När jag var uppe sommaren 03 i fjällen och fiskade så klagade mina kamrater på kondens i deras fjälltält av märket typ fjällräven. De var i och för sig två personer men jag hade inte en droppe fukt innanför innertältet och det var dessutom extremt fuktigt i marken där jag låg. En nackdel med tältet är att den tunna väven gör att det låter ganska mycket när det blåser eller regnar. Lättare duggregn smattrar ganska duktigt. Detta kanske är ett generellt problem dock, men är inget jag tänkt på vid tidigare tältningar. Att tältet är så spänstigt gör inte heller det hela bättre. :) Tältet är även lägre på en kortsida vilket gör att man kommer åt duken med fötterna vilket kan vara lite störande. Det som gör att det känns störande är nog mest att man är rädd att kontakten med ytterduken skall medföra vatteninsläpp, det verkar dock inte ske. Ett plus som man kanske inte tänker på är att öppningen är på kortsidan vilket gör att man kan få en schysst utsikt om möjligheten ges. Det gör att tältet känns extremt luftigt och ljust jämfört med en GT modell där utsikten ut är väldigt begränsad. Jag hade nog satt betyget 4 om inte det klassades som endast bra. Nallo 3 är mer än bra. Det är ett skitbra tält. 92/100 är en mer precis skattning.

Plus: Vikten, kvalitén

Minus:Priset, saknar myggnät vid ytterdörren

Kommentar: Har efter ett tags ägande av ett Nallo 3GT äntligen haft tillfälle att testa den i andra förhållanden än svärmors gräsmatta. Tältet är mycket lätt att slå upp även om det tar en liten stund att spänna efter linorna så att den blir ordentligt spänd. Framför allt så får man krångla en liten stund för att få den så pass spänd vid fotändan så att innerduken inte ligger mot ytterduken. Lyfter man däremot upp ytterduken en aning vid fotändan för ökad ventilation blir det dock mycket lättare. Det regnade hela natten men det visade sig inte vara något problem. Ventilationen var den del som jag nog tvekade en aning till, men det visade sig bättre än förväntat. Vi var två som sov i tältet och som jag sa regnade det utanför hela natten så vi sov med ytterdörren helt stängd men det var kruttort inne i tältet på morgonen (på vintern kan det nog kanske bli värre). Vikten är det ju inte mycket att snacka om....3 kg på två personer för ett 3-manna med GT absid ( vi har en extrabotten till innertältet på 300g).
Sömmar och detaljer är väldigt välsydda på tältet och allt ser ut att vara tätt även efter ett par dagars regnande (testat på svärmors gräsmatta)

Plus: Mycket lätt & stor absid, lätthanterat

Minus:Ventilation, fladdrigt

Kommentar: Har gått runt sylarna med en av Hillebergs nyheter iår - lättviktstältet Nallo 3 GT. Tältet är lätt ! 2,7 Kg komplett. Lätt och snabbt att sätta upp, 3 bågar varav en längre med färgkodning. Absiden är stor - rymmer packning åt 4 personer samtidigt som det går att laga mat. Något trång i fotänden då taket lutar ( både i absid & fotända). Tillräcklig höjd i mitten. Något klen ventilationslösning - vika ned snibb på dörren som döljs av en strut på utsidan. Ger något klen ventilation och mycket fladder. Metoden med linor i framkant (fotända)så att duken inte når ända ned mot marken förbättrar ventilationen mycket - men jag har föredragit en strut på kortsidan (absiden) och en något större dörr istället ( med två rakare dragkedjor - nu slutar de i en spets).
Då jag och min sambo inte är så smärta och smidiga längre så lämpar sig detta tält för oss två, tre personer hade blivit något trångt. Innertältet fälls lätt ner i framkant eller plockas bort helt. Tältet kan upplevas som fladdrigt i vinden - låter mycket. Åtminstone en reservpinne kunde följt med för det priset 5500:-. Vi är dock nöjda än så länge.

Kommentar: då jag mest använder det solo är detta mitt val. Stabilt, rymligt, tätt. Nackdelen är att är man två skulle jag vilja ha ett Nallo3.
I Tyskland har jag sett Nallo3GT! Ett i mitt tycke perfekt tvåmanna tält.
Kondensproblemen som alla pratar om men få gör något åt är lätta att lösa med ett par snören som håller uppe yttertältet i kortändarna.
Jag kan varmt rekommendera det.

Logga in