Hilleberg Nallo 2Ett litet tält med god plats för två. Ett tunneltält med två stänger och en absiden


Tillverkare: Hillebergs
 
Betyg: 4.424.424.424.424.42
(betyg 4.42 baserat på 19 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 4 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: rymligt, lätt, tåligt

Minus:lite knepigt att sträcka, varmt

Kommentar: Efter att ha haft ett med betoning på väldigt gammalt fjällräven tält som ska ha varit 3personers är jag överaskad över att detta tält är så rymligt trots att det bara är ett 2p tält. Lite besvärligt att få sträckning i duken. Blir väldigt varmt då morgonsolen ligger på, men det är ju bara att starta dagen lite tidigare.

Köpplats: begagnat

Plus: kvalité, lätt att slå upp ensam även i vind

Minus:Priset?

Kommentar: har använt det säkert under 10 år?
Skulle vid behov köpa samma tält igen

Liknande produkter: Helsports motsvarande

Köpplats: Hillebergs direkt

Pris: 4000

Plus: Lätt, rymligt på längden (dvs bra för långa personer)

Minus:För varmt i varma länder, vid regn måste man vara noggrann med att sträcka tältduken för att undvika läckage

Kommentar: Jag har haft det här tältet i snart sju år och det håller än, trots många turer både sommar och vinter. Tyckte det var dyrt när jag köpte det men det har definitivt lönat sig. Det sackar gärna när underlaget inte är så jämnt och det funkar inte så bra direkt på en klipphäll, men däremot är det ett fantastiskt bra vintertält, speciellt när man kan gräva ner i snön under absiden, så att det blir ordentligt med plats.

Köpplats: kommer inte ihåg

Pris: 6000

Plus: Lätt, enkelt att sätta upp, bra med olika sorter dörröppning. "Hilleberg kvalite"

Minus:Den lättare Kerlon duken hänger MYCKET vid väta, inget myggnät i ventilen.

Kommentar: Jaq har nu haft tältet i fyra månader och tycker mig se vilka svagheter och styrkor det har. Tittade ett tag på lättare tält samt kupoltält men bestämmde mig för Nallo. Eftersom jag endast kommer att använda det på sommaren och(ev i skogsland under vintern)kanske ha med mig hund så var det inte så många lätta alternativ kvar.

Jag har bott kungligt i tältet, både ensam och med en av hundarna som sällskap. Innerutrymmena är generösa med reservation för takhöjden i fotänden. Absiden bjuder på bra utrymmen både till förvaring och matlagning. Vetilationen är tillfredställande.

Det blir ständigt en kompromiss när man köper lätta tält, så också med Nallo. Väven hänger snabbt(och mycket)ned när den blir fuktig. Nallo är ett stabilt och vindtåligt tält men när det friskar i ser man tydligt skillnaden på Nallo och Namatj. Yttertältsduken ligger då direkt an mot innertältet OM vinden kommer från sidan. Jag har inte provat vindtåligheten på fjället vintertid ,utan det här har jag upplevt under svensk sommar i fjällen. Under likartade förhållanden har Namatj inte reagerat likadant. Jag ser dock avsaknaden av myggnät i absidventilen som en stor nackdel ,många mygg hittar in där. HB är så inovativa och duktiga, nog borde väl de hitta en smidig lösning och sätta myggnät både i fot och absidventil?

Skulle jag rekomendera tältet? Absolut! Men då i första hand till sommarbruk.

Liknande produkter: Hilleberg Soulo-Akto. MHW-Stiletto. TNF Particle

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Plus: Tillräckligt lätt, lätt att sätta upp, genomtänkta funktioner som faktiskt fungerar, bra ventilation, prisvärt

Kommentar: Jag har inte haft tältet så länge men är änsålänge mycket nöjd. Jag funderade länge på att köpa ett lättare tält, medveten om att jag då skulle få göra avkall på både komfort och stabilitet. När det blåste upp ordentligt en natt på fjället (dåligt rekad, mycket blåsig tältplats) var jag mycket nöjd med att ha köpt ett ordentligt och stabilt tält som stod pall för den hårda vinden öven om jag stundtals var lite orolig.
Även om jag är ganska lång (knappt 2m) så måste jag säga att Nallo 2 erbjuder tillräcklig sovplats. Absiden är som tidigare nämnts inte så rymlig men ändock plats för två medelstora ryggsäckar samtidigt som plats lämnas för matlagning.
Jag upplever ventilationsmöjligheterna som mycket goda, nästan för bra om man kör fullt öppet myggnät fram, då blir det nästan för dragigt.

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Lätt, lätt att sätta upp, kvalitet, tryggt, mångsidig användning

Minus:Inte det bästa vintertältet

Kommentar: Jag har haft mitt Nallo sedan skiftet åttio- och nittiotal.

Det har gjort sommarturer och vinterturer samt turer där emellan.

Jag uppskattar att tältet är lätt att sätta upp, lätt att bära, fin komfort och spaciöst för en, kan ta två för flera dagar. Åtminstone om turen inte är vintertur.

Svagheten är på gamla modellen ventilationen vid vintertältning, något som tillverkaren nogsam upplyste om. Dock så funkar det om man är en och även för två ehuru det finns bättre val för vinterturer.

Dessutom måste jag säga att slitstyrkan har varit mycket god trots den tunna väven.

Plus: Lätt, snabbt att sätta upp

Minus:Skulle väl vara liten absid

Kommentar: Jag har ett Nallo 2 med den gamla ventilationen. Tycker det funkar hur bra som helst! Det är otroligt lätt att sätta upp, och det går fort att göra det.

Det tålde ett rejält värmländskt regnväder, och det är ett gott betyg. Även hård vind gick bra. Har hört folk säga att det väsnas mycket i vinden, men det upplevde inte jag. Kan iofs inte jämföra med andra Hillebergtält, eftersom jag inte har provat något annat.

Om man är väldigt lång kanske tältet känns en smula trångt, själv är jag 1.67 och får lätt plats med packningen både i absiden och i fotänden.

Tycker att tältet är kanonbra. Det tar liten plats nerpackat, är lätt och snabbt att sätta upp, väger lite och verkar stå emot vädrets makter.

Jag återkommer till hösten med mer recension, då har jag använt tältet i två månader.


[Uppdatering]

Använt tältet en vecka till fjälls nu också. Om det funkar bra i vanliga fall, så funkar det ännu bättre till fjälls! Vind gick bra, regn gick bra. Mysigt att ligga i tältet när det blåser utanför! Lätt att sätta upp. Lätt att bära.


[Uppdatering nr 2]

Det som drar ner betyget litegranna är att det blir väldigt varmt när det är varmt ute. Tältbastu! Detta kanske har förbättrats i och med den nya ventilationen.

Plus: vikt,utrymme,planlösning,snabbt sätta upp,snabbtorkande

Minus:väven smäller vid blåst,väven hänger ned vid väta

Kommentar: Har sedan 7 år ett Nallo 2.Den äldre modellen,med lika långa stänger.
Vi har haft det på våra vandringar för 2,men nu efter inköp av Nammats 2gt för 2-mansturer är det uteslutande mitt enmanstält.
Lätt att bära,jättesnabbt att slå upp,mycket gott om plats inne för en,fungerar för två,då med ryggsäckarna utanför tältet.
Ljust och trevligt,med ingångens öppning blir det ofta fin utsikt innifrån.
Håller bra för de blåst-och regnväder jag hittills varit ute i.
Jag tycker inte det är några problem med kondens inne i tältet,däremot börjar väven hänga ner när det regnat mycket,men det är torrt inne i tältet,längst ned i fotändan blir det blött på sovsäck osv om jag glider ner för långt(onödigt av för mej att göra som är liten).
Det torkar dock mycket snabbt igen,över en matrast med sol.
Jag tycker det är för trångt för två,när man ska sitta i bredd i öppningen och äta,ha skor och matgrejer i absiden och gå in och ut,men det är bra liggplats för två.
Att ha det som enmanstält är perfekt,med massor av plats att lägga ut grejer på vid sidan av liggunderlaget.
Lätt att hitta tillräckligt stor markplats.Det tar bara ett par minuter för mej att snabbt resa det vid nalkande busväder så man får in grejerna .
Det låter dock ganska mycket i väven när det blåser.
Kommer inte att göra mej av med detta tält,även om tankarna på ett Akto för solovandring funnits till sista turen då det blev riktigt regn och jag insåg att när väven börjar hänga ned av vätan behövs lite mer utrymme.

Plus: Funktionellt och lŠttslagit samt delbart!

Minus:----

Kommentar: Ett bra tält. Vind och regnskyddat boende. Lättuppsatt. Behöver du inte mer lämna innertältet hemma, i varma torra takter skaffa en bottenpluggsats och kör med bara innertältet. Utmärkt tvåmannatält och förnämligt enkelboende. Är backen fuktig och ni är två sätt en pinne under bakkappan så slipper ni kondensvätan.

Plus: Lätt, enkel uppsättning, bra väv, m.m.

Minus:Yttertältet har bra ventilation men kan släppa in myggor.

Kommentar: När jag köpte mitt Nallo i början av 2003 ville jag ha ett tält för två personer men även kunna ha det själv. Nu har jag använt det i flera fjällvandringar både tillsammans med en kusin och själv. Jag tycker att Nallo är perfekt att vara två i och ganska lyxigt att vara en i.

Plus: Mycket lätt. Snabb och enkel uppsättning. Stor absid. Stabilt.

Minus:Sluttande fotända, inget för långa personer.

Kommentar: Tältet testat nu under skärgårdspaddling och fjällvandring, och under varierande väderförhållanden. Testade att tälta på klippa och det fungerar hur bra som helst.
På fjällvandring är man väldigt glad att det endast väger 2,5kg komplett!
Fakta om tältet läs: www.hilleberg.se

Sammanfattning: Ett mycket bra tält för 2 "lite kortare" personer. Lätt och smidigt tält som passar till det mesta. Inte mycket att säga om priset heller. 4790kr. Kan vara värt att komplettera med ett skyddsunderlag för innertältet.

Plus: Låg vikt, enkelt och snabbt att sätta upp.

Minus:Läckage och (hållbarhet?)

Kommentar: Fick mitt Nallo 2GT i onsdags, lagom för att testa det under en kortare paddlingstur. Första dagen blev ett riktigt regntest. Tältet läckte vid minst två punkter. Den största läckan upptod vid sömmen på ventilationsstruten med följd att man var tvungen att ha dörren stängd hela vägen upp. Läcka nr två uppstod i den mellersta bågkanalen och gav upphov till irriterande droppar precis utanför innetältet (där man gärna sitter och väntar ut ett riktigt busväder). Något missnöjd tänkta jag en stilla tanke att jag skulle kontakta Hilleberg på Måndag (22juli) för att se om de hade någon lösning på problemen. När det äntligen blev fint väder och det var dags att riva drog jag ut mitt Therm-a-rest och upptäckte ett hål i bottenväven! Jag har alltid varit mycket noga med att kontrollera marken innan jag slår upp tältet så att det inte ska finnans några vassa punkter under det. Detta hade jag kontrollerat även denna gång men missat en ynka liten halvmjuk pinne. Denna hade trotts att jag hade liggunderlaget mellan mig och tältbotten hela tiden lyckats göra ett hål i bottenduken. Nu kommer jag att kontakta Hilleberg i morgon för att höra hur de ser på saken. Jag återkommer här när jag vet mer om detta.

Har nu varit i kontakt med Hilleberg. De Var mycket tillmötesgående och vi ska prova med att täta det med silicon i sömmarna och med en lapp och och Pu i golvväven. Om det inte skulle fungera så vill de att jag skicka tillbaka tältet för att eventuellt byta golvet.
Därmed så höjde jag betyget till en 4:a. Bra service börjar nämligen bli ovanligt, men inte hos Hilleberg!

Kommentar: Det är ju ett två mans tält men med den nya lätta väven så blir det ju ett perfekt enmans tält med mycket utrymme. Ett minus för att det inte finns ett ventilations hål på båda sidor. Istället skall man enligt Hilleberg lyfta upp ena botten kanten och på så sätt få genomströmmning.

Plus: Lätt, hållbart, säkert, enkelt att slå upp

Minus:Trångt, kondens på vintern

Kommentar: Jag har använt mitt Nallo2 sedan -94 i alla väder, från -40 på vintern till +40 på sommaren. Har upplevt en del kondens, speciellt på vintern.

Någon skrev att Nallot inte är rustat för storm. Håller inte med, har testat det skarpt på fjället, klarade sig utmärkt. Bl:a blåste ett VE25 sönder under samma oväder.

Har monterat på 6st extra linor på tältet, dessa gör tältet stabilare i hårt väder. Rekomenderas!

När man är på långtur vintertid är tältet för litet och har för dålig ventilation. Jag skulle inte välja det här tältet för vinterbruk. Fungerar dock på vintern som nödlösning.

Plus: Låg vikt

Minus:Liten absid.

Kommentar: Ett bra o funktionellt tält. Saknar dock absiden som Nammatj GT modellen har. Är man ute efter lägsta vikt och man är två personer så är det ett idealiskt tält.

Kommentar: Om ni kan tänka er att spara in på absiden för att få ett lättare tält är detta en hit.

Plus: Vikt och utrymme

Minus:Liten absid och dålig genomluftning

Kommentar: Nallo 2 liksom 3:an är suveräna lättviktstält men har enligt min mening en nackdel och det är att genomventilationen, pga att det finns ventil endast i ena änden, alltför dålig, det bildas lätt kondens på yttertältet.

Plus: Vikten

Minus:Takhöjden.

Kommentar: Tältet kan kännas lite litet när man är 2 personer med packning. Även takhöjden är lite låg. Vikten 2,2 kg för ett hörkvalitativt tält från Hilleberg får man säga är kanon.
Lite dåligt med tältpinnar medföljer.
Jag tycker även det är lite dåligt med plats för att laga mat för två personer.
Är man enbart ute efter ett lätt tält med låg vikt med hök kvaltité då är detta rätt tält.

Plus: Lätt, smidigt, vindstabilt, bra väv, bra övrig utrustning.

Minus:flugor tycker om att sitta på yttertältets insida och mysa.

Kommentar: Jag blir glad varje gång jag slår upp mitt Nallo för att jag vet att jag kommer att få en trivsam vistelse i det lilla geniala tältet.