Hilleberg KaitumPerfekt för längre användare....


Tillverkare: Hillebergs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Volym, två absider/ingångar, stabilt, mycket bra ventilation

Minus:Volym och två absider kostar givetvis vikt. Kräver lite större yta, iom två absider. Tar lite mer vind än t ex Nallo. Dyrt

Kommentar: Gäller 3 GT. Väldigt rymligt, ett tält som faktiskt funkar för 3 vuxna. Bågarnas/väggarnas utformning ger en volym liknande kupoltält. Denna volym/konstruktion med dubbla ingångar gör att man också kan på ett smidigt sätt sova skavfötters. Bra ventilation genom "huvarna" fram och bak, klart bättre än t ex Nallo. Är det väldigt varmt går det dessutom att rulla upp båda absiderna. En annan fördel mot Nallo är att man slipper, det ofta fuktiga, innertältet ligger om sovsäcken i fotändan.

Liknande produkter: Nallo 3 GT, Nammatj 3 GT, Fjällräven Keb Endurance 3

Pris: 14000

Plus: Rymligt, flexibelt, trevligt med olika öppningsalternativ.

Minus:Saknar myggnät till absiden.

Kommentar: Ett mycket bra tält med smarta lösningar och rymlig design. Det enda jag har att anmärka på är att man snålat in på myggnät till absiden. Inte smart, även om det naturligtvis går att fixa i efterhand - de grammen släpar jag gärna på.

Plus: Rymligt, kvalitén, robust, 2 absider o ingångar

Minus:priset möjligtvis

Kommentar: Jag är fantastiskt nöjd med mitt Kaitum. Kvaliteten är som alltid bra när det kommer från Hilleberg och orsaken att jag valde just Kaitum beror på utrymmet i tältet. Med dom raka kortsidorna blir det mycket rymligare och är man som jag 191 cm så försvinner risken att stöta fötterna mot innertältet.
Den andra stora orsaken att det blev ett Kaitum är två ingångar och absider. Fungerar ypperligt då familjen är ute. Tältet är gediget och tåligt och lätt att sätta upp och ta ner, inga konstigheter.

Liknande produkter: Nallo, Nammatj

Kundservice: Har ej varit i kontakt med kundservice ännu

Pris: 6800

Plus: Stort. Stadigt. Lätt att slå upp. Tåligt. Två absider=två ingångar.

Minus:Inget myggnät i absiden. Det är nog konstruktionen runt entrén som gör det omöjligt att på ett bra sätt få dit ett myggnät. Nät finns dock in till innertältet.

Kommentar: Köpte ett Kaitum 3 GT för ett tag sedan. Nått så vansinnigt bra tält.
Du slår upp det genom att föra in 4 st bågar i försydda kanaler, är det inte blåsigt räcker det sedan att fästa tältet med 4 st markpinnar. Blåser det så finns det ytterligare 10 st markpinnar som används till stormlinorna samt 8 st markpinnar som fästs i fästpunkter runt tältgolvet. Totalt 22 fästpunkter.
Två ingångar

Liknande produkter: Hilleberg Nallo & Hilleberg Keron.

Kundservice: Mycket bra service på Hilleberg. Snabba svar vid mail. Skulle olyckan vara framme och tältet går sönder så lagar Hilleberg tältet för en en rimlig summa riksdaler. Byte av golv t.ex. kostar i runda slängar 1000 kr + frakt. Helt klart en rimlig slant.

Köpplats: www.fliegfix.com

Pris: 7800

Plus: Kvaliteten, utrymmet, lätt att sätta upp, vikten, flexibelt

Minus:Priset, men det var det värt!

Kommentar: Ja, vad skall man säga, jag är frälst. Köpte mitt Kaitum 3 innan semestern så den har varit med om ett par tältnätter med ungarna samt ensamvandring runt Jämtlandstriangeln. Detta tält är fantastiskt. Allt är genomtänkt in i minsta detalj. Inget har lämnats åt slumpen. Allt från sömmar, stånghållare, stångåtdragare m.m. är av toppkvalitet. Stort utrymme, rymmer ledigt 2 personer med packning. 3 vuxna funkar också, men då blir det lite trängre. Raka sidogavlar ger gott om "space" i tältet.God sitthöjd. Skönt att kunna öppna upp båda gavlarna varmare sommardagar. Uppsättningen går otroligt fort utan något "meckande".

Har än så länge inte varit ute i något riktigt "fulväder". Vindar på ca. 10 sekundmeter märktes knappt i tältet.

Gillade även att det går att rulla undan absiddörrarna helt på bägge sidor, vilket ger gott om utrymme för att komma in och ut, samt ger stor utsikt från tältet.

Köpplats: K G Jonsso Sport & Fritid AB

Pris: 8100

Plus: Kvalitet, utrymme, flexibelt

Minus:Saknas myggnät i absiddörr och i ventilationerna

Kommentar: Mycket bra kvalitetskänsla, genomtänkt design och detaljer. Rejält och robust intryck.

Är hur nöjd som helst frånsett en liten detalj;

Varför inte myggnät i absiddörr och i ventilationsöppningarna???? Vansinnigt irriterande då meningen med absiden lätt försvinner om det är mycket mygg.

Liknande produkter: Helsport - Svalbard

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 7155

Plus: Lätt sätta upp,lätt vikt,liten packvolym å himmla snyggt!

Minus:Dyrt!

Kommentar: Fick då äntligen mitt Hilleberg Kaitum 3. Vilket underbart tält vilken volym.
Har bara haft kupoltält tidigare å alltid då kommit i kontakt med tältduken men nu får jag plats även på längden!
Då jag alltid tidigare vid mina kajakpaddlingar alltid hittat en liten gräsplätt så hoppas jag att mitt tunneltält ska funka framöver!
Ska oxå säga det var mkt lätt att sätta upp!
Återkommer med mer info när jag fått testa det lite mera!

Kundservice: Bra service från Thomas från Hilleberg.

Köpplats: Hilleberg

Pris: 7250

Plus: Allt...

Minus:Visst, det kostar men du får mycket tält för pengarna!

Kommentar: Har använt Kaitum nu under två vandringar under sommaren/hösten. Efter att ha testat massor av modeller(2 pers) och märken så föll mitt val på Kaitum. Det pga av kvalité, vikt och utrymme! När man är 189cm så är det svårt att hitta ett bra tält där man inte har fötterna i tältduken. Insidan har vertikala änd-sidor, massor av utrymme, två mindre abisd och en superb ventilation. Det går att helt vika undan kort sidorna vid bra väder, eller bara en om så önskas.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.