Haglöfs Halo Cap

Haglöfs Halo Cap

Mjuk och skön mössa för högpulsaktiviteter i blåsiga förhållanden. Pannband i WINDSTOPPER® och överdel i Polartec® Power Stretch®. Fungerar tillsammans med hjälm. Logotype i reflex.
Storlek: S/M och M/L
Vikt: 20 g (storlek M/L)


Tillverkare: Haglöfs
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: lätt, bra fuktigenomsläppning

Minus:de utstansade hålen

Kommentar: Har använt mössan vid löpning vintertid och längdskidåkning. Uppskattar att den är så lätt, det känns knappt som man har den på sig. Den "andas" också väldigt bra och är vindtät. Den ger tillräcklig värme vid fysisk aktivitet i ner till 5-10 minusgrader.

Ett minus är de hål som finns vid öronen. För det första tycker jag att det är lite kontraproduktivt att göra hål i en produkt gjord i windstoppermaterial. Hålen gör att det drar vid öronen. En annan nackdel som dessa hål medför är att vinden viner väldigt högt i öronen, även då det inte blåser särskilt mycket. Jag antar att hålen är till för att man ska höra bättre genom det vindtäta materielet. Men man hör snarare sämre eftersom vinddraget förstärks av hålen. Jag funderar på att tejpa för dem eller limma dit en bit tyg för hålen.

Mössan säljs inte av särskilt många butiker. Jag fick be Alewalds att beställa hem den. Vet att www.skovdenatur.nu även har den hemma, men där måste man beställa över 500 kr för att få handla.

Liknande produkter: Mountain Hardwear Power Stretch Beanie

Köpplats: Alewalds

Pris: 299


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.