Haglöfs Triton Hood

» Ladda upp produktbild

Huvtröja i huvudsakligen Polartec 100-fleece, med powerstretch i sidor och ärmslut, och nättyg i armhålorna. Kallas numera Gemini, eftersom Haglöfs tenderar att byta namn varje säsong


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Varm och lätt, bra huva, bra med olika material på olika kroppsytor

Minus:Kass passform. Fickan på vä överarm. Riktpriset på 1000 spänn

Kommentar: Mellanlager med huva har en inbyggd styrka som också är deras största svaghet: huvan. Underbar att dra på sig när det blåser snålt, mycket därför att den tätar kring halsen och nacken, men en förb*nnelse att ha inknölad under jackan när det är riktigt kallt och kläderna byltas lager på lager med små möjligheter att justera pga stora handskar etc.

Men huvan är välgjord. Kragen når ända upp till hakan även på mig med lång hals, och dragkedjegaraget funkar problemfritt. Huvan följer bra med i rörelser utan att fördenskull vara bylsig eller sitta löst. Tröjan har även en föredömlig frånvaro av stroppar och dragskor; de kring huvan är de enda, och de märks inte.

Fickan på vä överarm är helt onödig, t o m en liten mp3-spelare känns som en trangiacontainer placerad där.

Och varför denna passform? Min tröja i stl L, som justsåpass räcker till i ärmarna och halsen, sitter som ett tält över midjan. Päronformen är som lånad från ITABs kläder, med en prisskillnad på sisådär 300%. Inte alls godkänt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.