Western Mountaineering MegaLite



Lätt dunsovsäck för t.ex. sommarfjäll. Fillpower 850+. Vikt 710 gram (ligglängd 180 cm) resp. 770 gram (200 cm). Komforttemperatur -2 grader.


Tillverkare: Western Mountaineering
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rymlig, skydd för dragkedjan, Kvaliteten

Minus:Dyr

Kommentar: En kanonsäck för vår,sommar och höst. Det jag gillar mest är att den är lite vidare som modell och det gör att jag tycker liggställningarna blir bekvämare. Den ska gå ner till -2 och det tror jag den klarar utan problem, har haft som kallast runt nollan hittills och det har inte varit några problem.
Den lite styvare kanten vid dragkedjan fungerar mycket bra, har aldrig lyckats dra fast dragkedjan ännu. Detta är min första WM säck och jag kan konstatera att säcken verkligen känns gedigen.

Liknande produkter: Marmot och ME

Köpplats: Säck

Pris: 3600

Kommentar: Vissa påstår att Western Mountaineering gör världens bästa dunsovsäckar och jag har i alla fall inte underlag för att säga emot. Jag köpte säcken på Getout efter att ha känt på den och testat storleken. Har nu haft den i drygt ett år och sovit ca 3-4 veckor i den. Temperaturen har legat runt någon plusgrad upp till ca +15 grader. Jag har alltså inte testat "komforttemperaturen", som anges till -2, men jag har ingen anledning att betvivla att den klarar lägre temperaturer än jag vistats i. Vikten för storleken som jag har (ligglängd 200 cm) anges till 770 gram (utan fodral) och det stämmer bra. Den är lätt att komprimera och har bra lofthöjd när man packar upp den i tältet (vilket den bör ha när fillpower anges till +850). Storleken tycker jag är bra, den är inte trång som många andra lätta säckar utan man kan röra sej lagom mycket i den. Lång dragkedja ger ventilationsmöjligheter. Innanför dragkedjan finns en styv tejp som ska hindra att tyget fastnar och det tycker jag fungerar som tänkt. Det är en förhållandevis dyr säck (jag tror jag gav ca 2700:-), men jag tycker att den är värd pengarna. Än så länge har jag inte hittat något negativt att säga om den. Sammanfattningsvis den bästa sovsäck jag haft och passar utmärkt för t.ex. alpina sommaräventyr i svenska fjällen när man vill hålla vikten nere.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.