Haglöfs Syberia Jacket



Mellanlager-jacka i Polartec Thermal® Pro. Hög värmekapacitet, låg vikt, liten packvolym. Figurskuren för att passa under skalplagget.
Polartec ® Power Stretch® i sidor, skulderparti och ärmar för maximal rörelsefrihet.
Två stora, ventilerade fickor. Krage med dragsko.
Finns i herr och dam.
XS-XXL.
Pris: 1.600 kr

MATERIAL
POLARTEC® POWER STRETCH® 721
Fyrvägsstretchmaterial för perfekt passform och flexibilitet. Transporterar bort fukt och håller kroppen torr och varm. God isoleringsförmåga. Mjuk, tålig utsida, borstad insida.
Material: 55% polymide, 35% polyester, 9% lycra.
Vikt: 237 g/m2.

VIKT
Ca: 510 g (Storlek L)


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön och snygg, hyfsat lätt. Ersätter ylletröjan hos "cityfrilufsaren"

Minus:Orealistiskt pris. Korta ärmar. Lite kort i midjan

Kommentar: Köpte en Syberia för under halva priset. Sedan dess har den blivit allroundtröjan; varm till det mesta och tillräckligt snygg för att passa i stan. När jag jobbade med barn var det en fördel att se ut som en lurvig och snäll isbjörn, och jag förstår dem som tar med Syberian på after-skin. Som renodlat friluftsplagg finns det bättre alternativ, och då tänker jag främst på de syntetfodrade pertex-jackorna (Haglöfs Barrier m fl) som är lättare, varmare och vindtäta. Syberian är dock milsvida snyggare.

Som vanligt har Haglöfs inte vågat göra tillräckligt långa ärmar (vad är problemet, att ärmarna riskerar korva sig på de kortarmade?). Priset, 1600:- är inte heller särskilt realistiskt för en varm tröja. Färgvalet är inte heller direkt revolutionerande, och det finns många konkurrenter med liknande tröjor i sina sortiment. Den Polartec-fleece som sitter i Syberian är nog den mest långhåriga jag sett, t ex använder Patagonia en betydligt mer korthårig. På gott och ont. Värmeeffekten i en gammaldags fiberpäls är ändå högre, eftersom "håren" i Syberian är så mjuka att de lägger sig ned = sämre isolation. Passform, fickornas placering och stretchen i sidorna är bra, men inte unikt för Haglöfs.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.