Haglöfs LIM Ultimate Jacket



Ultralätt skaljacka i Gore-Tex® Paclite® som ingår i Haglöfs minimalistiska LIM-program (Less Is More). Avskalad på allt onödigt och utan ett grams övervikt. Jackan är skuren i stora, sammanhängande delar för att minimera antalet sömmar. Dessa är dessutom smaltejpade med Gore Microtape för att ytterligare minska vikten och förbättra ånggenomgången/andningen. Fast, 3-vägsjusterad huva. Förlängd ryggdel. Vattenresistenta blixtlås i front och bröstficka. Vikt ca 247 gram i storlek L.
XS-XXL
Pris: 2.000 kr

MATERIAL
GORE-TEX® PACLITE 254
Den lättaste Paclite-materialet som finns, mjukt och behagligt med mini-ripstop-struktur med fin lyster. Friktionsfri, carbonöverdragen insida för bättre hållbarhet.
Material: 100% polyamid
Vikt: 80 g/m2


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tar lite plats i ryggsäcken. Väger lite. samlar inte på sig fukt och är inte blöt över tiden. Den gröna färgen är riktig snygg!

Minus:Ventilerar dåligt. Dålig ficka. För få fickor. (litet minus är att den prasslar ganska mycket och att dragkedjan kan hugga tag i skägget ibland, dock inget stort problem)

Kommentar: Har haft jackan i ca ett år nu och är hyfsat nöjd. Jag använder den nu mera som en regn/storm jacka eftersom jag tycker att den inte andas tillräckligt väl, hade hoppats på att detta va den enda jacka jag behöver. Men jag känner att jag behöver ha en soft shell jacka som komplement.

Man blir blöt på insidan av svett och utan fickor med mesh tyg eller dragkedjor under armarna är det svårt att få bra ventilation.

För mig så är det en bra regnjacka som tar ytters lite plats i packningen men som inte används 24h/dygnet.

Köpplats: Femmansport, Göteborg

Pris: 1500

Plus: Tumgrepp Lätt Tar liten plats

Minus:Dålig ficka Man blir blöt

Kommentar: Är väldigt lätt och tar liten plats vilket gör att jag normalt alltid har den nerpackad i min vanliga skolväska. Det den här jackan är bäst på är dock att hålla vinden borta och inte skydda mot regn. Ifall det regnar mycket och länge blir man blöt eftersom det saknas ventilationsöppnngar. Har pajat en mobiltelefon som låg i fickan, Vet inte om det berodde på att det läckte in eller om det var svett. Men till medelhög aktivitetsnivå med lätt regn funkar den oftast bra.

Liknande produkter: Ingen, men har haft många efteråt

Köpplats: Intersport

Pris: 1000

Plus: Ytterst välsittande, välventilerande och smidig jacka för alla slags aktiviteter.

Minus:Få och små fickor. Huvan kunde sitta bättre runt ansiktet när man verkligen vill dra åt och stänga ute regn och rusk, samt läcker in lite vatten vid ansiktet (pga skärningen där).

Kommentar: En grymt välskuren och ventilerande skaljacka med alla upptänkliga finesser i ett och samma superlätta skal. Ska du bara ha en skaljacka till alla dina aktiviteter är detta jackan för dig. Väger ingenting, tar ingen plats, sitter som en smäck. Köp!

Liknande produkter: Samtliga väsentliga skaljackor på svenska marknaden.

Köpplats: Playground Norden AB

Köpplats: Alewalds Stockholm

Plus: Tar liten plats, vindtät

Minus:Man blir blöt

Kommentar: Jag hade min LIM jacka på en 7 dagarsvandring i Skottland. Fungerar bra mot knott och vind men skall man vandra när det verkligen ösregnar så är min erfarenhet att man blir blött. Troligtvis har detta inte att göra med att jackan läcker in vatten utan att man blir blöt inifrån. Eftersom denna GTX Paclite jacka skall "andas" bäst av alla GTX material så sjunker mitt betyg. Att använda som en jacka när det regnar måttligt och utan fysiskt aktivitet är dess rätta element. Har nu ersatt min LIM med en Haglöfs Xenon med ventilation under armarna. Mycket bättre vid hög fysik aktivitet.

Köpplats: Stadium

Pris: 1999

Plus: Lætt, sval, øverraskande bra huva.

Minus:Har en førmåga av att glida upp nær man rør sig mycket. Blir mycket fuktig på insidan, førsvinner dock snabbt.

Kommentar: Køpte den hær jackan før att kunna anvænda nær jag går toppturer æven nær det ær lite varmare fast ændå blåser mycket, letade dærfør efter en jacka som inte skulle vara mer æn ett skal mot vind. Den skulle också vara så tunn som møjligt før att inte værma något, då jag allt blir før varm och svettig på turer.

Den fungerar mycket bra till detta ændamål, det ær ingen vinterjacka eller till extrema førhållanden, men fungerar gott under vintern då aktiviteten ær høg.

Trorts att det snabbt blir mycket fuktigt på insidan ær detta inget problem då den torkar mycket fort.

Pris: 2000

Plus: lätt snygg skön

Minus:borde vara 2st bröstfickor

Kommentar: fungerar mkt bra till ändamålet.

Plus: vikt, packvolym, passform

Minus:kanske lite prasslig, men det känns mer som ett i-landsproblem.

Kommentar: Jag har framförallt använt jackan på toppturer i svenska och norska sommarfjäll.

Den har bra längd i ärmarna och den åker inte upp i ryggen om man böjer sig ner. Huvan har en bra snörning som gör att den sitter ordentligt på plats även när det blåser, den rymmer dock knappast någon hjälm.
Jackan är ren och det finns inga onödiga detaljer, en mindre ficka finns som sitter på bröstet, lätt att komma åt och perfekt att förvara en mössa eller vantar i om man inte vill ha det i ryggsäcken.

Den är idealisk att ha på toppturer på sommaren, eller andra medel/högintensiva aktiviteter.

Den största fördelen med jackan är nog ändå den låga vikten. Oftast vill man ha den i ryggsäcken och där tar den knappt någon plats alls och vikten är bara ca 250 gram.

Nackdelen är stryktåligheten, den lämpar sig inte så bra till klättring. Den är också lite i tunnaste laget att ha i fjällen på vintern.

Plus: Lätt, liten packvolym, klarar busväder på stan =)

Minus:För klen och kort för att ha i skogen.

Kommentar: Jag köpte min haglöfs LIM för att ha den som vardagsjacka. Jag ville inte gå runt och ha någon tung vanlig skaljacka på stan.

Jag tycker den fungerar utmärkt som vardagsjacka! Den är mycket skön att ha på sig. Man märker nästan inte av den! Jag trodde först att den kanske skulle bli kletig på insidan men gtx paclite verkar få bort de mesta av fukten och man bara går på stan.

Jackan har en ficka, inte så stor, men den räcker för att ha smartcase och några kvitton. Jag skulle inte packa in en stor tung plånbok där.
Huvan fungerar bra men ibland är den lite för lätt, den blåser lätt av huvudet om man inte drar åt ordentligt.

Dragkedjorna löper ganska bra. Kanske lite tröga.

Går den att använda ute på "fältet"? Svar: nja.
Jag tycker den känns lite väl klen, bara en ficka och alldeles för kort.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.