Haglöfs sovsäcksöverdrag

» Ladda upp produktbild

Haglöfs sovsäcksöverdrag


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: slitstark, ovandelen andas, ökar värmen, skyddar sovsäcken

Minus:kan bilda kondens, saknar blixtlås

Kommentar: första gången jag testa sovsäcksöverdraget hamnade den vattentäta underdelen överst vilket slutade i mycket kondens men efter att jag knutit fast det i liggunderlaget eller ännu bättre liggunderlaget i överdraget så har detta aldrig inträffat någon fler gång. överdraget kommer till sin rätt i ett vindskydd genom att öka värmen och skydda sovsäcken.

Köpplats: Outdoorexperten

Pris: 333

Plus: Enkelt, ovanväven andas bra, bra kvalité, prisvärt

Minus:Mittsnodden lite irriterande samt smärre kondensproblem

Kommentar: Jag har använt överdraget sedan kanske 5 år. Mitt är en lite äldre modell än det senaste med lite annan grön nyans och har inte det stiliserade H:et.

Skaffade det dels för att ge min gamla dunis några extra grader, dels för att skydda sovsäcken mot smuts, dels för att rädda sovsäcken från mindre glödsprätt och regnstänk.

Sovsäcksskyddet skyddar sovsäcken bra mot smuts och väta underifrån och vid fötterna. Det andas bra på ovansidan. Enda gångerna jag störts av kondens på nedre sidorna är när det varit för varmt för sovsäcken. De vattenstänk som nått överdraget har spridits ut och torkat snabbt.

Eftersom överdraget inte har sidoöppning blir det att krypa i som i en säck. På mitt överdrag sitter snodden som stänger till mitt på överdraget. Lite störande att vakna med snodden i munnen. Men det, att snodden borde sitta på sidan, plus lite kondens, är mina enda klagomål på överdraget. Sömmar och allt annat har hållit ihop bra, så det måste klassas som prisvärt. Botten på mitt överdrag är numera vitgrönt istället för grönt p.g.a. slitage, men den är fortfarande vattentät.

Jag har inte upplevt samma grad av kondensproblem som tidigare recensent, så mitt betyg blir en fyra. Kanske Haglöfs varierat sig i hur långt upp på överdraget som den vattentäta botten når?

Plus: Bra pris, skyddar sovsäcken väl, slitstarkt

Minus:Det blir väldigt mycket kondens

Kommentar: Jag har sedan många år ett Haglöfs sovsäcksöverdrag att använda vid övernatting under bar och semi-bar himmel, riskojor, gömslen etc.

Ett kan man konstatera, överdraget är av god kvalitet avseende slitstyrkan, köptes sent åttiotal och har nyttjats under många nätter och ger fortfarande ett väldigt oslitet intryck.

Hur mycket det ökar sovsäckens värmeegenskaper har jag en vag åsikt om, men det kan inte vara mer än nå'n enstaka grad.

Vad som gör att det inte får mer än tre fjädrar är att det mellan det gröna tyget, vilket påminner starkt om tältbottensväv, och sovsäckens yttertyg bildas rikligt med kondens. Det oranga övertyget av polyester/bomull ventilerar, och tur är väl det.

Men trots sina brister så har det varit väl investerade pengar för att skydda sovsäcken när det övernattats utan tält.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.