Haglöfs Sho-sho 8000

» Ladda upp produktbild

ryggsäck för resor/fjällbruk


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 2.752.752.752.752.75
(betyg 2.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Jag har använt min ryggsäck sedan -95 till langresor, dvs jag har ej haft den pa vandring. Därför recenserar jag säcken utgaende fran hur den är pa langresor. Det här är en ryggsäck som sväljer allt. När jag gjort skidresor med den packar jag i princip ner allt i den förutom skidor och stavar förstas. Pjäxor, inga problem. Sidofacken är lagom till storleken för att fa ner en necessär el. en termos. De olika facken i topplocket är ocksa väldigt praktiska för smasaker som pass och dyl. för att inte nämna facket som finns pa magremmen. Perfekt för kompakt-kameran. Mindre bra är, som andra recensenter nämt, bärsystemet. Svart att fa tyngden fran axlarna till höfterna, men om alt. är en resväska sa är ju ryggsäcken otroligt mycket bättre.
Alla remmar som hänger och slänger har jag bara uppfattat som negativt när man reser med flyg. Da gäller det att packa in dem bra sa att de inte fastnar nagonstans pa rullbandet. Till hjälp kan man da använda regnskyddet som finns i topplocket.

Summering, en bra säck för resor da man behöver ta med sig mycket packning.

Plus: Det utfällbara regnskyddet är bra och säcken pris är tilltalande

Kommentar: Jag har använt Haglöfs Sho-sho 8000 sedan hösten -96 för vandring i mellansverig.Jag har dock aldrig lastat med en mer är ca 25 kilo i säcken.
Säcken har fungerat bra när den är rätt justerad, detta går lätt att göra och den passar mina 195 cm bra.
Säckens största nackdel är att den inte håller sin inställningar, låsningen till axleremar rör sig och efter ca två timmars vandering med 25 kilo får man ta av sig säcken och justera axelremslåsningen.
Axlarna får ta mesta lasten och säken börjar hänga lägre och lägre. Som andra redan påpekat är ytterfickornas storlek bra.

Intrycket av reseryggsäck förstärks av dragkedjan som gör att man kan öppna upp hela säcken. Säcken är delbar, dvs man kan öppna nerifrån botten, en möjlighet som jag inte har använt.

Det är mycket remmar som hänger och slänger. Det går åt mycket silvertejp för att tejpa ihop dessa sladdar.Den löstagbara ryggplattan (som tydligen ska fungera som sittunderlag) betraktas av mig som en dåres påfund.

Kommentar: Har använt den här ryggsäcken både på vintern och sommaren och är tyvärr inte helt nöjd. Den är svår att bära riktigt bekvämt, ofta är man tvungen att hålla ett par fingrar under axelremmarna för att det skall kännas bra. ryggsäcken hänger mer på ryggen än bärs upp. Jag har även haft lite problem med att spännet till midjebältet ibland hoppat ut. Dock är det inga problem med utrymme och har inte haft några problem med den delen av konstruktionen. Men nästa gång jag kommer köpa en rygsäck kommer jag inte välja Haglöfs.

Plus: fickorna, regnskyddet, priset

Minus:bärsystemet, ryggplattan, lösa remmar

Kommentar: Haglöfs Sho-sho 8000, dvs 80-litersmodellen har jag använt sedan 1996 för fjällvandring och resor.Jag har vandrat med tung packning, upp till cirka 26 kg och konstaterar lätt att den inte håller måttet för detta. Bärsystemet klarar inte av att överföra belastningen på ett bra sätt till höfter. Det blir lätt så att axlarna får ta mesta lasten.Man tvingas ofta vandra med några fingrar mellan axlarna och axelremmarna, för att undvika att få ont.

För vikter under 20 kg så är den hyfsad.

Positivt är dock att bärsystemet är justerbart, men detta är inte så lätt att göra alla gånger. För mig tog det lång tid att lära mig hur man gör detta.

Säcken säckar ihop av tung packning och man får lätt ont i höfter och rygg. Höftbältet är ej av frisvängande typ, vilket leder till att man låser fast höftens naturliga rörelse vid gång.

Jag har oftast tältet fastsatt utanpå vilket medför ganska låg tyngdpunkt, något som denna säck har svårt att kompensera i lastöverföringshänseende, och detta bidrar till den ihopsäckande effekten.

Fickorna är bra.Bra är dock de båda ytterfickorna där en 1-litersthermos precis får plats. Lockfacket är bra liksom dragkedjefickan på insidan av locket.

Intrycket av reseryggsäck förstärks av dragkedjan som gör att man kan öppna upp hela säcken. Säcken är delbar, dvs man kan öppna nerifrån botten, en möjlighet som jag inte har använt.

Det är mycket remmar som hänger och slänger. Det går åt mycket silvertejp för att tejpa ihop dessa sladdar.Den löstagbara ryggplattan (som tydligen ska fungera som sittunderlag) betraktas av mig som en dåres påfund.

Det utfällbara regnskyddet fungerar väldigt bra.Priset är möjligen positivt, men jag kan endast rekommendera denna ryggsäck för personer som endast sporadiskt använder den för tung packning, och är mer av globetrotter.

Nä nu ska jag skaffa en Norröna eller Klättermusen...

Hälsar, Mats


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...