Marmot Atom RegularOutside Magazine's 2005 Gear of the Year!

Marmots absolut lättaste sovsäck, och en av de lättaste sovsäckarna över huvudtaget - med fantastisk prestanda!! En skön sovsäck fylld med äkta gåsdun med 900 fill power, det bästa dun som går att uppbringa. Snöret vid huvudet är placerat så att man lätt kan nå det. Med en något kortare dragkedja för att minimera vikten. Klarar temperaturer ner till 5°C. Väger endast 453 gram!!! Perfekt för alla gramjägare, såsom multisportare, sommarhikare, klättrare, långresenärer etc.

Längd: 183 cm.


Tillverkare: Marmot
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: varm, lätt, skön

Minus:saknar "huva/krage"

Kommentar: Har sovit flera nätter i min säck en bra bit under komforttemperaturen. Som kallast har det varit -4 grader.

Jag sover alltid med underställ när det blir neråt noll och jag har aldrig upplevt att säcken skulle vara för kall. Tycker snarare att den rekommenderade komforttempen är för högt satt. 0 grader komforttemp är nog mer rimligt.

Saknar huva/krage på säcken men i övrigt så är den till belåtenhet,

Vikten är väl det som är bäst med säcken (under 500 g)

Plus: Den låga vikten

Minus:Inget

Kommentar: Har testat denna en vecka i svenskt sommarfjäll, med som lägst runt nollstrecket. Jag hade inga problem att hålla värmen i säcken -- men i och för sig är jag ganska varm av mig och sover gärna i underställ och sockar. Om man är mer frusen av sig bör man nog skaffa en säck med bättre marginal till sommarfjället. Sett till vikt (min väger in på 570g, varav packsäcken utgör 76g) och packvolym kontra prestanda är det ett riktigt bra köp i mina ögon.

Plus: Den är varm, liten, lätt och mysig

Minus:Priset. Ingen krage.

Kommentar: Det här är min första dunsäck som köptes främst för sommarbruk i fjällen.

Nyligen hemkommen från 10 dagar med kraftigt varierande väder är jag mycket nöjd med denna sovsäck. Jag tycker att den fungerade mycket bra! Den är lätt och mycket smidig, men varm och riktigt skön! Någon natt hade vi minusgrader och snö, andra låg temperaturen nära nollan, men den räckte till ändå. Jag sover med underställ och strumpor på mig, även mössa vid behov. Är det kallt springer jag mig varm innan jag kryper ner i säcken.

Det jag skulle ha önskat under dessa kalla nätter var ett kallrasskydd/krage eller vad man nu vill kalla det. Det löste jag enkelt med att dra förstärkningströjan över huvudet och sedan ha den runt halsen bara. Ärmarna och övriga tröjan blev en skön ”propp” som gjorde att den kalla luften inte kom ner i säcken och att den varma luften behölls där nere. På detta sätt blev dessa minusgrader inte några problem alls. Jag frös inte något.

Under sju sammanhängande dagar hade vi regn varje dag så att gå med sovsäcken på tork utanpå ryggsäcken blev det inte tal om. Jag upplevde ändå inte att den blev fuktig eller isolerade sämre vartefter dagarna gick som en del ”dun-skeptiker” menar. Jag packade den i en ”exped dry foldbag 5L” så att den var vattentätt förpackad och jag var alltid noga med att inte blöta ner den med kondens.

Rekommenderas mycket varmt!