Klymit Inertia XL

» Ladda upp produktbild

Ultralätt och ultrakompakt uppblåsbart iggunderlag i XL-version.


Tillverkare: Klymit
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: lätt, enkel att blåsa upp, lätt att rengöra

Minus:det kan ta lite tid att få ut all luft ur så det inte flyter mer än lovat, men inget stort minus

Kommentar: Bra, lätt och perfekt för mig, som uppfyller mina krav. Är lätt att rengöra och blåsa upp.

Liknande produkter: Klymit X frame

Kundservice: Jag köpte bland annat tält och liggunderlag samtidigt. De skickade det snabbt och jag fick en bra kontakt med dem när jag hade frågor om tält.

Pris: 950

Plus: Lätt, lättpackat och skönt att sova på.

Minus:Dyrt, dyrt och dyrt.

Kommentar: Klymit Inertia är ett omtalat liggunderlag; det är ett uppblåsbart "ramverk" med lufthål vilket gör det väldigt lätt och extremt litet ihoppackat. Jag valde att köpa det som kallas XL vilket har fler luftkanaler och färre/mindre lufthål. Det väger 476 gram utan pump, 532 gram med pump, och mäter 10 x 23 cm ihoppackat. Man blåser upp det med lungkraft och om man vill kan man sedan pumpa lite till med pumpen för att fylla det ordentligt. Enligt mig är pumpen ett måste att ta med då det annars är omöjligt att pumpa upp det så att det blir komfortabelt att sova på det.

Det sägs vara ett tre-säsongerns liggunderlag, men jag har haft funderingar på att även nyttja det under vinterturer för att spara vikt. Och så nu i helgen tog jag med det för en tur i Tyresta. Det fungerade över förväntan vid övernattning i vindskydd (utan trägolv) och trots att kvicksilvret kröp ner mot minus 10 grader frös jag inte alls från marken. Däremot värms marken upp av kroppsvärmen och eftersom det finns lufthål i konstruktionen så blir inte bara liggunderlaget skitigt när marken blir uppvärmd/lerig utan även sovsäcken. Det funkar alltså bäst i tält eller vindskydd med golv. Till det positiva hör förutom vikt och packvolym också att det är förvånandsvärt skönt att sova på. Inte riktigt i klass med Expeds eller Thermarests uppblåsbara liggunderlag, men nästan. Vid expeditioner i snölandskap kommer jag dock att lämna det hemma.

Som tur var hittade jag mitt på rea, för ett ordinarie pris på 1500 kronor är rent ut sagt hutlöst. Även reapriset på runt 1000-lappen var förresten hutlöst dyrt, men kändes ändå mer ok.

Pris: 1000

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook