InsulMat ÜberLiteMycket lätt (270 g) uppblåsbart liggunderlag, 1/2-längd, "timglasformat".


Tillverkare: InsulMat
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: den ringa vikten och volymen

Minus:Ej nog tjockt och brett=för dålig sovkomfort,hamnar utanför,kallt på golvet

Kommentar: 4 nätter på detta underlag.kan sova på det,men det är för tunnt och litet för att sova bekvämt hela natten.lätt att komma utanför och frysa.
Har haft sittlapparna under benen,men de far undan,liksom "kudden".
Jag ligger relativt bra så länge jag ligger på det,inga domningar.
Fungerar sommartid med en bra yta under tältet.
Dock fungerande "superlätt" och kompakt sommaralternativ när man kan tumma på komfort och marken ej är kall.

Köpplats:

Pris: 495

Plus: Vikten

Minus:Det är lite för litet

Kommentar: Liggunderlaget är mycket lätt, vilket ju är bra för de som inte gillar att bära (såsom t ex undertecknad). Men här har komforten fått stå tillbaka en del. Om man är 180 cm lång (som jag) så blir det svårt att få axlar och höfter att ligga på de bredare delarna. Om man ligger på rygg hamnar armbågarna lätt utanför, direkt mot tältgolvet. Det är också svårt att få det att passa ihop bra med den förlängning (t ex cellplast) som man behöver eftersom det är så litet att det lätt rör sig när man själv gör det.

Ett bättre användningsområde, för min del, tror jag är är att ha det som komplement till ett hellångt cellplastunderlag för att avlasta där det behövs. Då får man i alla fall full bredd hela vägen och slipper skarvar Men då har man tappat en del av poängen, dvs den låga vikten.

Betygen blir trots allt en trea, eftersom det går att sova på och kan vara ett alternativ då man absolut vill minimera vikten och kan tänka sig att tumma lite på komforten.