Ether thermo 6 regular

Ether thermo 6 regular

Mummy-formad 3-säsongsmatta.
Mått: 51x183x6 cm.
Vikt: 623 g.

Uppblåsbart liggunderlag på hela 6 cm. Madrassen är isolerad med syntetfyllning som reducerar värmeförlusten.


Tillverkare: Pacific Outdoor
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(betyg 4.75 baserat på 4 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bekväm, lätt, enkel att blåsa upp och tar liten plats.

Minus:Tidskrävande att tömma. Formen.

Kommentar: Använt madrassen 3 nätter mitt i juli sommaren 2011. Nattemperatur var ca. 10°. Kräver ca. 20 rejäla inblåsningar för att fylla den. Beroende på kroppsvikt och hur man ligger, så krävs olika lufttryck. En stilla "ryggligare" har inget problem med att den är något mjuk - snarare tvärtom, så att den formar sig efter kroppen.
Lite knepigt att den är kroppsformad, men det är troligen en vanesak. Jag vrider och vänder på kroppen under natten så jag tenderade att "rulla av".
Ytan är inte hal och den glider inte runt i tältet och verkar hålla kvar sovsäcken bra (material i tältduk och i sovsäck spelar roll).
Tror inte att min madrass är isolerad - den blir verkligen platt efter lufttömning (rullning) och tar knappt någon plats alls! Och vikten är ju knappt märkbar...
I jämförelse med självuppblåsande liggunderlag (2-3 cm) är detta rena himmelriket att ligga på!

Liknande produkter: Självuppblåsande liggunderlag.

Pris: 450

Plus: Mycket lätt, bekvämt och prisvärt liggunderlag. Smidig packvolym.

Minus:Glatt yta, i kombination med min sovsäck i alla fall (obra i kombination med lutande tältplats). Smalt vid fötterna, tar ett tag att vänja sig vid.

Kommentar: Håller med tidigare recensioner!

Liknande produkter: Har ett ThermaRest Guide Lite.

Plus: Packformatet (ca 30x15 cm ihoppackat), Bra isolering, Vikten

Minus:Något smalt

Kommentar: Jag har använt liggunderlaget både sommar och vinter och är mycket nöjd. Komforten är klart bättre än både traditionella liggunderlag och motsvarande själuppblåsande underlag och isoleringen är också mycket bra. Detta i kombination med den låga vikten och det ytterst trevliga packformatet gör att jag verkligen kan rekommendera denna produkt.

Kundservice: Snabb leverans, gratis frakt

Köpplats: Utrustad.se

Pris: 465

Plus: Priset, komforten och vikten

Minus:Mumieformen

Kommentar: Jag har sneglat på detta liggunderlaget tidigare, men avvaktat då det inte riktigt håller måttet när det kommer till isolering (ska funka för 3 säsonger). Nu när säsongen börjar lida mot sitt slut gjorde jag dock slag i saken. Jag kände på min senaste tur att mitt Thermarest Prolite 3 inte är mjukt nog (jag måste ligga på sidan och är ganska tunn). Min första idé var att köpa ett halvkropps Thermarest som kompliment till Prolite 3, men dessa kostar närmare 1000:- I min jakt på detta halvkroppsunderlag hittade jag Ether Thermo för 450:-
Priset är helt otroligt för ett liggunderlag i den här standarden. Det är lätt att blåsa upp, även om det inte har någon autmatik för detta. Materialet känns tåligt, men det kommer med en reparationssats ifall om att oturen är framme. Då vi gav oss iväg nu i början på Oktober så tog jag även med mig ett standard-liggunderlag i cellplast, om det nu skulle bli riktigt kallt. Det enda jag kan tycka är lite synd är att de inte gjorde det rektangulärt. Man vänjer sig i och för sig ganska snart vid formen, men om man är som jag och vrider sig en del kan det bli lite bökigt. Priset och vikten vöger upp detta med råge.

Liknande produkter: Thermarest Prolite 3, Downmat 9

Kundservice: Mycket bra

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 450

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook