Sawyer MiniVattenfilter på 56gr som filtrerar ner till 0.1 micron
Kan fästas direkt på vanlig pet flaska för att användas som sugrör, på klämpåsen som ingår för att pressa fram genom filtret eller kompletteras med större vattensäckar för att användas som "Gravity filter"


Tillverkare: Sawyer
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, snabbt passar vanliga petflaskor, relativt billigt

Minus:Enbart gänga på ena sidan (för att man inte ska förväxla men ändå)

Kommentar: Ska börja med att säga att jag inte haft denna en längre tid utan bara på en helg tur, men då det saknas andra recensioner hoppas jag att även mina snabba slutsatser hjälper någon.

Filtret är lite och lätt, i kittet medföljer en spruta för att skölja filtret, ett sugrör och en mindre påse på 475ml.

Jag köpte direkt två st 2l påsar varav den ena fick ett snöre för att kunna hänga upp filtret som ett "gravity filter". Här uppstod viss problematik då snöret snabbt skar upp påsens kant men att ha gjort nya hål i kanten och först trätt en bredare rem igenom fungerar det fint.

Nästa problem uppstå i att filtret enbart är gängat på den sida där smutsvatten ska in. På andra sidan är det enbart en pip. Här fick jag vara kreativ med snöre för att enkelt kunna hänga den andra 2l påsen under.

I denna uppsättning renar man snabbt 2l vatten utan att behöva anstränga sig.

I fält fungerar det mycket bra, att tänka på är att man kan behöva pressa fram den första strålen, därefter räcker gravitationen för att det ska rinna.

Har även testat att använda som sugrör och det fungerar bra. Vill man vara minimalistisk räcker det men en "klämpåse" som man använder för allt, både dricka och matlagning.

Hoppas kunna återkomma med en recension när jag använt det mer.

Kundservice: -

Pris: 250

 

Logga in

Tips!