Markill adapter till ventillös gasbehållareAdapter för användning av ventillösa gasflaskor av storleken 190 g till gaskök och gaslampor. Ventilen passsar bl a Primus och Trangias gasprylar. Adaptern sätts fast på flaskan med de tre benen och fixeras med en O-ring. Därefter punkteras gasflaskan när ventilen skruvas ner. Adaptern kan inte tas av förrän flaskan är helt tömd.


Tillverkare: Markill
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Har haft en Markill Adapter i tre-fyra år och den har funkat bra. Hade dock problem med en gammal Primus brännare typ ClassicTrail som är det senaste namnet på en gammal brännare. När jag skulle gänga på brännaren läckte det ut för mycket gas så man var tvungen att gänga på flaskan snabbt för att inte förfrysa fingrarna eller slösa bort gasen. Har dock inga problem med en nyare primusbrännare för trangiakök eller min primuslykta.

Plus: ekonomin

Minus:några små extra gram att bära på

Kommentar: Skaffa denna adapter och köp sedan dina gasflaskor på biltema för 10:- styck.
Visst förlorar du kanske några gram på att bära med dig denna adapter, men dom små extra grammen är det absolut värt med tanke på hur mycket pengar du tjänar på att slippa köpa dyra gastuber.

Kommentar: Hvis du rejser i udlandet, ex i Sydeuropa, er det svært at få gas med gevind. Her er en adapter prima.

Plus: Billigare och mer lättillgänglig gas

Minus:Högre totalvikt, hela flaskan måste tömmas, läckagerisk

Kommentar: Vinsten med gasadaptern är billigare och större utbud av försäljningsställen av gas. Adaptern är intjänad efter mellan 7 och 9 gasflaskors förbrukning. Adaptern är inget för gramjägaren eftersom gasflaska + adapter är tyngre än en gasflaska med ventil. En nackdel man inte kan bortse ifrån är att det finns en läckagerisk mellan adaptern och gasflaskan. Vidare måste gasflaskan tömmas helt innan adaptern går att flytta över till nästa flaska. Adaptern fungerar bara till gasflaskorna av storleken ca 190 g. Jag har haft min adapter i 3 år och har förbrukat ca 15 flaskor utan att ha haft problem med min. En adapter är absolut ingen nödvändig pryl men den här har fungerat mycket bra hittills.

 

Logga in