MSR PocketrocketGaskök


Tillverkare: MSR
 
Betyg: 4.484.484.484.484.48
(betyg 4.48 baserat på 23 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 17 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Sida: 1 2 Nästa Sista 

Plus: Lätt, liten, smidig, prisvärd, driftsäkert

Minus:Något instabilt, inget vindskydd, koncentrerad låga

Kommentar: Använt detta kök under lång tid både i Sverige och utomlands, älskar det! Smidigt med en enkel konstruktion som aldrig krånglar. Viktigt att skruva åt ordentligt bara så att gasen ej läcker.

Vindkänsligheten löses lätt med ett hemmagjort vindskydd av en tom 33 cl burk.
1. kapa botten och toppen (justera höjden)
2. klipp vertikalt
3. gör två små hål ca 4-5 cm från sidans kant och 1-2 cm från toppen (hängs på två av köket fyra stöd)
4. vik in lite på kanterna

Viktigt att tänka på vindskyddet ska bara täcka själva köket ej gasbehållaren mitt är ca 9 cm hög och 20 bred.
Detta vindskydd fungerar ypperligt för mig!

Pris: 270

Plus: Lätt, liten, hållbar, enkel

Minus:man behöver stödben och vindskydd

Kommentar: Den har fungerat hur bra som helst för mig. Har alltid använt den tillsammans med MSR canister stand för stabilitet och ett vindskydd. Vindskyddet måste vara relativt högt eftersom gasbehållare (230g) + pocketrocket blir ca 20cm högt.

Köpplats: amazon

Pris: 280

Plus: Lätt, hållbar och fungerar som den ska. Har koncentrerad låga, så den fungerar bra med en gryta med liten diameter.

Minus:Väsnas. Rangligt, tål inte mycket vikt - ett enmanskök. Som alla toppmonterade kök nästan omöjligt att använda på mjuk mark - och mjuk brukar den ju vara...

Kommentar: Ibland får man skruva åt ordentligt hårt för att det ska bli sprutt på gasen.
Nackdelarna med köket är de som gäller alla toppmonterade gasolbrännare. För mig är det något av ett nödkök.

Pris: 399

Plus: Enkelt och bra förvaring i plastasken.

Minus:Mitt öppnar inte alla gastuber.

Kommentar: Jag äger ett pocket Rocket och var myckt nöjd med den. Enkel och smidig samt bra förpackning. Men vi var ute med tre olika kök och vandrade. Upptäckte att mitt kök inte öppnade gastuben utan fick bara en lite fjuttlåga. Genom att byta kök kunde vi utesluta fel på gastuben. Så efter det är jag mycket osäker på köket och bytt till Krux.

Plus: Hög kvalitet till bra pris, enkelt och funktionellt

Minus:inte märkt några än

Kommentar: Trevlig bekantskap, fungerar bra och gör det den ska!
en rejäl raketlåga är det i a f

Plus: Litet och lätt, samt inget strul = bara att skruva på flaskan och köra.

Minus:Det finns inget vindskydd, så på fjället/vid havet om det saknas naturligt vindskydd behövs ett! Enkelt att tillverka av några laget hushålls aluminiumfolie!

Kommentar: Har mitt PR och MSR Titan Kettle inkl. mellan MSR-gasflask, Optimus Titan Spork och Light my fire - eldstål i en liten nätpåse, enkelt och allt på ett ställe. Fungerat friktionsfritt sedan 2003.

Liknande produkter: ex. div Primus, Biltema......

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 395

Plus: Enkelt, billigt, lätt

Minus:Vindkänsligt, svajigt

Kommentar: Använder mitt PR ihop med Primus EtaPower enliterskastrull för enmansturer eller korta utflykter. Ihop med EtaPowerkastrullen och ett egenmeckat vindskydd blir det ett särdeles kök så länge det inte är för kallt. Kastrullens värmeväxlarfläns passar precis med kärlstöden och gör att kokkärlet inte riskerar att halka av. Däremot är det förstås fortfarande en hög tyngdpunkt och en viss risk för att välta hela härligheten vid ojämnt eller instabilt underlag.

Jag förvarar alltid ett litet gniststål typ Jukkastickan i plastfodralet ihop med köket för att kunna tända utan att ödsla på tändstickorna. Vikten på kök, fodral och gniststål blir då 119 gram.

Pris: 395

Plus: Liten, enkel, snabb på vattenuppkok.

Minus:ljudnnivå, vindkänslig...

Kommentar: Använder den till mitt Mini-trangia och Trangia 27. Den perfekta lösningen för ensamvandraren!

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Litet, kompakt, billigt, branslesnålt

Minus:Vindkansligt, rangligt (innan ben)

Kommentar: Har precis haft mitt kok pa en tva veckors tur i Australiens outback. Precis som nagra andra namnt sa ar koket kansligt for vind men med hjalp av en olburk formad till en halvcirkel o ett gummiband sa fungerar det prima. Tyckte att det var lite val rangligt o funderade pa att bygga en plattform med tre ben till det innan jag akte ut. Pga tidsbegransning innan avresa sa inforskaffade jag Jetboils ben. Fungerar hur bra som helst med MSR gasbehallare o koket kanns relativt stabilt.

Liknande produkter: Jetboil

Köpplats: Paddy Pallin (Melbourne)

Pris: 400

Plus: Lätt, enkelt att använda, billigt, plastfodralet, bränslesnålt.

Minus:Behöver stå på plant och stadigt underlag, för optimal funktion.

Kommentar: Jag har haft mitt MSR Pocket rocket i 3 år nu och det har fungerat över förväntan.
Ser man till att hela arrangemanget får stå stadigt, så klarar köket av att belastas med lite större grytor också. Jag har dock oftast använt det på mina ensamvandringar och det har snabbt och bränslesnålt värm t upp min mat. Är vindkänsligt om man inte använder någon form av skydd. Jag har oftast lagat till maten i absiden på mitt tält så det har inte behövts något vindskydd. Saknar inte alls mina gamla Trangia-kök längre.

Köpplats: Utebutiken i Umeå AB

Plus: Lätt, litet och effektivt

Minus:Instabilt, vindkänsligt

Kommentar: Fick brännaren i födelsedagspresent och har sedan i vintras använt det massor av gånger. För 1-2 personer under de tre varmare årstiderna är det kanske det bästa köket på marknaden. Komplettera med ett bra vindskydd bara.

Vi använde en 198 grams gastub på 2 personer i Sarek i somras med PR. Det var faktiskt lite gas kvar i tuben när vi kom till bilen.

Plus: Prisvärt, låg vikt/volym

Minus:Något ranglig känsla.

Kommentar: Efter att ha bestämt mig för att sluta med Trangias klassiska kök började jag leta efter ett gaskök. Valet föll på Pocketrocket för dess låga vikts skull. Jag har använt det ett par år nu och är inte besviken.
Egentligen finns inte mycket att säga. Det fungerar, och det är litet och lätt. Numera har jag en tamoj, brännaren och tändstickor i kastrullen, under steklocket. Endast skeden och gaskannan behöver transporteras utanför. Helt klart ett lämpligt kök för ensam- eller duovandrarna.

Finns det något att klaga på så är det väl att det känns lite rangligt, men det är inget som är ett problem. Dessutom måste jag varna alla; se till att skruva på brännaren ordentligt på kannan, annars slutar lågan brinna efter en stund, men gasen fortsätter strömma ut. Hände mig två gånger innan jag lärde mig.

klagomål har även härts om att raketen är en blåslampa med aldeles för koncentrerad låga. Det har inte varit ett problem för mig.

Kommentar: Jag lessnade på mitt Trangia-27, köpte ny kastrull samt en Pocketrocket och det blev betydligt roligare att laga mat ute samt bra mycket lättare :-)

Visserligen är vindskyddet helt kasst, men bygger man ett eget efter de tips som finns här på utsidan då funkar den prima.
Det man inte får glömma är att skruva fast brännaren för dåligt. Då blir det inget drag alls. Men drar man åt den ordentligt mot gasbehållaren så då blir det en ordentlig svteslåga..

Visst, den är inte världens mest stabila men säg det gaskök på behållare som är det?

Kommentar: Inte så mycket mer att tillägga, egentligen. Har själv byggt ett vindskydd till mitt, som jag tyckte lätt blåste ut på fjällvandringen, av en bit gammalt liggunderlag och alufolie. Annars gillar jag att köket är både lätt och billigt. Att den schyssta packasken också medföljde tyckte jag var ett plus. Inga påsar eller annat. En hård ask som är stöttålig och vattenavvisande. Klart schysst.

Gillar verkligen mitt pocket rocket.

Plus: Vikten, konstruktionen och bränslesnålt

Minus:hållbarhet? och effekten

Kommentar: Använt mitt PR kök sedan köket kom ut på marknaden för ett par år sedan.

Fördelar: Köket är mycket lätt och har en bättre kontruktion än t.ex. primusköken. köket är mycket lättanvänt trots att man saknar piezotändare. Funktionsmässigt har inget gått sönder på köket mer än ett lite krökt kastrullstöd (ingen fara). Tycker också att köket faktiskt fungerar hyffsat under lättare vinterföhållanden om gastuben är varm innan användandet och det är bra underlag.

Nackdelar: Effekten på köket är högst medelmåttigt dvs. det tar tid att koka men i gengäld tror jag man gör av med mindre bränsle en turerna.
Efter ett par års användande verkar det som köket lättare "korkas igen" vilken ytterligare minskar effekten. framför allt märks detta på flaskor med lite kvar i. Köket fungerar ganska dåligt med större kastruller varpå man helst skall använda 1 liters kastruller för bästa effekt. Vindkänsligheten är större jämfört med andra märken som har en mer skyddande (och tyngre konstruktion.)

Plus: Liten, Lätt, Billig, Extremt gassnål

Minus:Vindkänslig, Vinglig

Kommentar: Har provat den en tag nu och efter att ha varit uppe i fjällen en vecka så blev jag förvånad över att jag endast använt 16.666!!!! gram gas per dag. Då hade jag gjort typ tre mål om dan med bla tortellini med en koktid på 12 minuter, stekt fisk en gång osv. Helt otroligt! Med den användningen räcker en liten gasflaska mer än 13! dagar. Jag använde den dock bara en gång utanför tältet men varför skall mann använda den där egentligen. Oftast när jag laggar mat så har jag ett tält uppslagit åtmintone frukost, middag. Gör man inte det skall man vara medveten om att den är vindskänslig och då drar den mer gas. Den är även lite vinglig så för storkok skall man nog använda ett annat kök. Att vingligheten inte är något allvarligt märker man efter ett tags användande.

Kommentar: Pocket Rocket är mycket smidigt, litet och lätt. Jag har alltid med mig en liten gastub och ett Pocket Rocket vid paddelturer eller andra aktiviteter där jag antingen inte behöver tänka så mycket på vikten (som extra kök) eller där jag behöver tänka mycket på vikten (som enda kök). Att ha köket som extra kök vid t.ex. paddling och slippa dra igång bensinköket för en kopp kaffe eller varma koppen är suveränt.
Nackdelen är, som andra redan har påpekat, att det kommer upp en del och det är inte så lätt att hitta bra vindskydd om det blåser lite. Stabiliteten tycker jag är förvånansvärt bra för ett så litet kök. Jag hade förväntat mig att det skulle vara rangligare.

Plus: Allt

Minus:--

Kommentar: Bra grej för de tre långa säsongerna. I en gammal Meta kastrull, suveränt lätt!
Rekomenderas!

Kommentar: Om man jämför storlek, pris, vikt och prestanda så är detta ett lysande lättviktsalternativ för vår, sommar och höstturerna. Det finns många större, dyrare, tyngre och sämre kök ute på marknaden. Man bör inte använda köket till storkok för flera personer eller i blåst om man inte har ett himmabyggt vindskydd som klarar detta.. Stabilitetsproblemet är lätt avhjälpt med 3st tältpinnar som ändå är med på turen..

Plus: storleken, priset och hantering

Minus:vindkänsligt.

Kommentar: kul liten pryl, i käck låda. inte så värst dyr heller. ryms kanonbra i ett minitrangia. bra effekt om det är vindstilla och varmt. det är enkelt att hantera, och har en ren och snygg design.

tyvärr så tappar det all effekt vid minsta vindpust, men då får man meka dit nåt slags vindskydd. jag upplever det som att mycket värme försvinner bredvid kastrullen, även när det inte blåser mycket. och som alla (?) andra gaskök så hörs det ju när man lagar mat... dessutom står lite större kastruller ostadig om de inte är räfflade på nåt sätt i botten.

jag tycker det passar som campingkök om man är ute och klättrar, kanske fjällvandrar nån enklare tur eller under andra lugna förhållanden. men på hårdare turer vet jag inte om jag skulle våga lita helt på den lilla rackaren.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Logga in