Mil-Tec US M95Enkelt stormkök för bensin


Tillverkare: Mil-Tec
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabilt. Lätt. Enkelt att använda. Bra pris.

Minus:Högljutt. Mer så än något annat kök jag använt. Svårt att rengöra munstycket.

Kommentar: Ett litet kök "kraftigt inspirerat" för att inte säga kopierat av Coleman Sportster. Tillverkat av det tyskägda "Mil-Tec" eller "Fox Outdoor". Marknadsförs i Sverige av diverse militariabutiker.

Ett lätt kök - tänkt att användas på bensin. Jag har använt det med kemiskt ren alkylatbensin och fått ut mycket god effekt av det.

Köket är förhållandevis "litet" i packningen, men har utfällbara ställ för grytor och pannor och tre "stödben" på själva bränsletanken.

Som alla sådana här kök - med pump - måste brännaren (och därmed den del av bränslet som finns i bränsleledningen ovanför brännaren) förvärmas en stund (runt en minut?) innan köket ger ren förbränning av bränslet.

Funktionen är i princip "idiotsäker" - vilket i klartext betyder att jag själv listade ut hur jag skulle få fyr på det på första försöket, trots rätt stadig vind.

Efter att ha kört köket i dåligt väder fick jag "oren förbränning" i det efter ett par gångers användning och hamnade i en "ond spiral" av sämre och sämre effekt. Det visade sig vara munstycket som sotade igen "inifrån" - alltså från undersidan. Köket saknar - till skillnad från moderna kök från typ Primus och Optimus - inbyggd "rensnål". För att göra rent munstycket måste "brännarkoppen" bändas bort och munstycket helt skruvas ur köket. Munstycket kan sedan diskas och/eller läggas i rödsprit ett tag. Man får "kratsa" lite med rensnålen på serviceverktyget", men en del sot är väl pilligt att få bort.

Det här är ett kök för folk som antingen A) är beredda att betala mindre för ett sådant här kök - men är medvetna om att det medför mer meckande med köket än andra kök. eller B) gillar att mecka kök mellan turerna.

Stabilt, enkelt, och framförallt billigt kök. Trots ett "noname-brand" väldigt prisvärt!

Liknande produkter: Coleman sportster är _väldigt_ likt.

Pris: 899

Logga in