Primus Eta Power

Primus

Friluftskök med utmärkt bränsleekonomi


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bränslesnålt. Primus kundtjänst

Minus:Den inbyggda piezotändaren

Kommentar: Har den lite äldre modellen av Primus Eta Power. Har snart slitit ut den efter hundratals måltider ute. Den har fungerat fantastiskt genom åren utan några egentliga krångel. Det som kan vara är att piezo tändaren inte alltid funkar men jag har alltid liggande ett eldstål i mina kök.
+Bränsle effektivt
+Bra väska (passar även med en extra kastrull på 1 liter)
+Primus kundsupport

-Stekpannan kan bara användas utan vindskydd
-Ytmaterialet på den äldre modellen slits ut (den nya har ett keramiskt material som är starkare)
-Gas är dåligt på vintern

Jag kör vid kallt väder en handvärmare i väskan och ställer gasflaskan på värmaren. Stänger locket så bara slangen sticker ut. Då går det använda gas i minusgrader.

Liknande produkter: Trangia

Kundservice: Extremt bra

Plus: Bränsleekonomiskt. Snabbt. Lätt att tända med tändstål / tändsticka. Flammar sällan upp vid start som många andra kök tenderar att göra.

Minus:Piezotändare värdelös. Började läcka från spricka i brännarröret efter bara ett 10 tal ggr. Gas med högt tryck sprutade ut och antändes. Tyder på dåligt kvalitetsval av material till brännaren. Livsfarligt fel i mi´n mening som kunde slutat riktigt illa.

Kommentar: Genomtänkt kök med mycket god bränsleekonomi. Relativt vindtåligt jämfört med tidigare kök jag haft. Lite hög vikt men det tjänar man fort in på at man kan ta mindre bränsle med sig.

Liknande produkter: Flertal på marknaden. bl a Triangia

Kundservice: Vi får se.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...