Primus Vidar BBQ

Primus Vidar BBQ

Bärbar gasolgrill med piezotändare och nonstickbeläggning.


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Snabbt varm och skönt att kunna reglera värmen

Minus:Lite otymplig

Kommentar: Bra och enkel grill som är en perfekt ersättare till engångsgrill. Har haft min i ca 2 år och har funkat helt felfritt.

Pris: 699

Plus: Varm på fem minuter, kall igen på fem minuter. Går att packa ner utan att rengöra. Tokenkelt handhavande Lätt (för att vara en gasolgrill)

Minus:Gasol är ju inte kolgrill. Ojämn värme över ytan. Otydligt reglage. Det kunde vara enklare att ta ut grillytan. Svårt att hitta gas (inte "vanliga" gasbehållare)

Kommentar: Jag har använt Vidar ungefär ett år, och det är en trevlig bekantskap. Det smidiga formatet gör att man kan grilla på balkongen (det osar inte särskilt mycket...), ta med på utflykt och slänga in i bilen när man ska på semester.

En stor fördel är att den så snabbt blir varm - på fem minuter är man grillfärdig. Den blir snabbt sval igen och kan packas ner när man är klar.

En sån här grill kan såklart knappast jämföras med en kolgrill - det blir snarare "utomhusstekning". Men det finns åtminsone en låga som kan nås av lite fett och ge den där rätta känslan och lite krydda. Småsaker som köttbullar och grönsaksbitar går väldigt bra att grilla eftersom de inte ramlar ner och glider lätt på ytan. Man kan strunta i att trycka upp dem på spett och bara slänga upp dem på grillen.

Reglaget tycker jag är lite dumt eftersom det finns gradering både på själva vredet och på plåten. Det blir helt enkelt svårt att se vilket läge vredet står i. Det är inget jätteproblem, men ett vred går såklart att göra betydligt enklare.

En stor nackdel är att den inte använder "vanliga" gasbehållare. Alltså kan man inte använda slattar från sitt friluftskök, utan måste skaffa specialflaskor som inte är världens lättaste att hitta om man inte har en "välsorterad friluftsbutik" i närheten. Biltema har också rätt gasbehållare, men de går till exempel inte att hitta på hela Gotland, fick jag erfara i somras.

På det hela taget en grymt smidig grill-ersättare för oss som klarar oss utan machopoäng.

(Det här exemplaret har Primus lånat ut till mig. Men jag skulle inte tveka att betala 800 spänn.)

Liknande produkter: Engångsgrillar och svärfars Cramer-gasolgrill.

Köpplats: Primus


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.