Primus EtaExpress

Primus EtaExpress

Litet, lätt och med minimal bränsleförbrukning
PRIMUS utökar nu Eta-serien med ett mindre och mer kompakt kök för soloturen! EtaExpress består av ett kök som monteras direkt på gasbehållaren, vindskydd för att spara maximalt med bränsle och ett kokkärl som rymmer en liter. Locket kan även användas som stekpanna. Både kastrullen och stekpannan har en trelagers titan “non-stick” beläggning invändigt. Alla delar, samt en 230 grams gasbehållare kan packas i kastrullen. För bästa bränsleekonomi bör ca ¾ gaspådrag användas. EtaExpress kan som alla andra Eta kök hängas upp med PRIMUS upphängningssats. Levereras med nätpåse.


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Kokar upp vattnet ruskigt snabbt. Smidigt med piezotändare

Minus:Lite instabilt om man ej använder fot , men det gäller väl alla toppmonterade kök

Kommentar: Har använt köket några gånger och är framför allt imponerad av den korta uppkokningstiden. Har mest använts som "fikakök", är väl lite begränsat för avancerad matlagning, men funkar bra för en pers. Finns ju även lite större modeller med värmeväxlare

Köpplats:

Pris: 850

Plus: Otroligt litet kök, kort koktid, inte så jättedyrt. inbyggd Peizotändare i brännaren (inga tändstickor eller tändare behövs)

Minus:Inget riktigt minus men kastrullen är för liten för fler än 2 pers

Kommentar: Skulle köpa mig ett nytt gaskök och mina kriterier var att det skulle vara litet men ändå så att man kunde laga mat för 2 personer på det.
Köket är otroligt litet, kastrull, lock/stekpanna, brännare, vindskyddet och en 230 grams gasbehållare packas lätt ner i kastrullen och med stekpannan som lock, allt läggs sedan ner i medföljande meshpåse.
Brännaren kokar upp 1liter vatten på under 3 minuter vilket jag tycker är väldigt fort, kastrullen har flänsar undertill för att värmen ska fördela sig över hela kastrullytan mer effektivt vilket verkligen verkar funka. När jag har kokat mat till bara 1 person och ca 0,5liter så kokar jag upp vattnet på ca 1 min. Brännaren har självklart steglös effekt.

Slutsatsen är att det är ett kanonkök för upp till 2 personer men är man flera så får man köpa till större kastruller från Primus vilket finns i varierande storlekar (allt från 1liter upp till 2,9liter), ska ni ha större kastruller eller bara laga mat på ojämn yta så rekommenderar jag att köpa Primus fotstöd till gasbehållaren vilket underlättar matlagningen en hel del även med den lilla 1liters kastrullen som följer med som standard.

Det som följer med när man köper köket är: Brännare med inbyggd Piezotändare, 1liters kastrull med lock/stekpanna, vindskydd, meshpåse och en skyddsduk för att inte få repor vid packning.

Liknande produkter: Optimus Crux, MSR PocketRocket Stove

Köpplats: Addnature.com

Pris: 699


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.