Primus Alpine Micro

» Ladda upp produktbild

Kompakt gasolkök


Tillverkare: Primus
 
Betyg: 3.43.43.43.43.4
(betyg 3.4 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Litet, enkelt, inbyggd tändare

Minus:Klent, piezotändaren tände dåligt och smälte sedan

Kommentar: Primus micro var mitt första gaskök, och jag bytte det mot ett MSR PocketRocket efter att piezotändaren på micron smält. Andra har påpekat samma sak: Primus micro känns inte särskilt robust, och piezotändaren är bara ytterligare en rörlig del som kan gå sönder (även om man kan använda köket ändå).
Mitt kök var svårreglerat, då lågan gärna ändrade styrka utan att jag gett tillåtelse, och piezotändaren fungerade sällan, tills den alltså smälte...
Samtidigt är det ett enkelt, billigt och kompakt kök. Detta är å andra sidan inget unikt, och vore det idag så skulle jag definitivt rekommendera MSR PR istället.

Plus: Pris, vikt, liten

Minus:Något liten ställning att ställa kastrull på.

Kommentar: Jag har använt mig av köket under helgturer, dagsturer och längre fjällvandringar i ett par år nu. Det är relativt billigt, kompakt och förhållandevis lätt. Det har aldrig krånglat oavsett vilka gasbehållare jag använt. Inställningen av lågan fungerar bra. Om man skall ta fram något negativt så är det de något små benen man svänger ut som bildar ställning för kokkärl. Trots detta har jag aldrig vält ut något. Det verkar ostadigt och lätt förstört men efter några år kan jag inte se att det är så i realiteten.

Plus: billigt, gnisttändning, lätt , lätt att använda

Minus:lite "billig" känsla

Kommentar: brännaren/köket känns lite skört, som om de fyra armarna man drar ut för att man skall kunna ställa dit kokkärlet skall ramla av.
bra effekt ur litet kök.
Lämpligt för kortare turer.

Kommentar: Valde främst mellan denna brännare och MSR PocketRocket. Det blev Primus pga piezotändningen samt att jag trodde att den här brännaren var mer beprövad. Regleringen av lågan är enkel och exakt och det är förvånansvärt bra sprutt i den här lilla brännaren. På mitt kök får man dock dra ventilen väldigt hårt för att helt strypa gasflödet. Kärlstöden är tämligen värdelösa, helt ofattbart varför man valde 4 ben i stället för 3 då detta blir statiskt obestämt (=glappigt).

Jag har haft vissa problem med den här brännaren och olika gasflaskor. Vid användandet av en Primusflaska blev det väldigt dålig fart varför jag demonterade brännaren för att se om det var smuts i systemet. Det lilla kopparnätsfiltret (ja det finns ett där inuti!) blev då mosat. (Problemet var ventilen i flaskan och inte brännaren visade det sig). Hursomhelst så blir det nu väldiga flare-ups så fort man skakar köket!
Vid användandet av flaskor av fabrikat Coleman har det visat sig att ventilen i flaskan vägrar öppna sig i typ 7/10 fall av flaskorna. Samtliga har fungerat perfekt med andra gaskök. Om detta är ett måndagsexemplar eller om det gäller generellt för modellen vet jag ej. Det finns nu ganska många kraftiga gaskök i den här viktklassen så det kanske kan löna sig att snegla på andra modeller (SnowPeak, MSR, Markill etc) om du är i köpartagen. Att lägga ner 1500 kr på titanmodellen verkar ganska löjligt även om det i sig verkar vara ett bra kök.

Plus: Litet, lätt, bra effekt, pålitligt, prisvärt

Minus:Inte lika stabilt som vissa större kök

Kommentar: Jag har nu använt mitt Alpine Micro i några månder, och de första intrycken är att det är ett mycket genomtänkt och bra gasolkök. Vid första anblicken kan man tycka att det verkar lite litet, men effekten är lika stor (2800 W) som på många av Primus större kök, och kastrullen står stabilt på det.

Piezo-tändaren funkar utmärkt, och köket har hittills inte krånglat någon gång.

Utan piezo-tändaren väger köket 101 g, och med den lilla packvolymen som det har blir det ett mycket smidigt kök.

Titta gärna på Primus hemsida för mer info:
http://www.primus.se/konsument/as_alpine_sv.htm


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...