Primus EtaPackLite

» Ladda upp produktbild

EtaPackLite är ett kök som verkligen gör skäl för sitt namn, då det är extremt litet och lätt att packa ner. Köket består av en bottendel med brännare och piezotändare,vindskydd, en 1,2 l kastrull, samt ett lock i slagtålig PC-plast som genom sin bajonettinfästning även fungerar som durkslag. Alla ingående delar, samt en 100 grams gasbehållare kan packas ner i kastrullen. Tack vare Primus bränslesnåla brännare och EtaPower kastrullen sparar du vikt genom att spara bränsle. För att skydda "non-stick" beläggningen ingår en graderad skål i hygienisk och miljövänlig PP-plast, som även fungerar utmärkt som uppläggningskärl.


Tillverkare: Primus
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Effektivt och stabilt.

Minus:Dålig kvalitet på piezo-tändare.

Kommentar: Stabilt och funkis gaskök. Med den medföljande värmeväxlarkastrullen så går det rysligt fort och bränslesnålt. Dock lite meckig konstruktion på vindskyddet, även om det för all del fungerar. Piezotändaren slutade fungera efter några dagars användning och är nu bortmonterad. Kastrullens inmonterade handtag känns lite klent.

Plus: Snabbheten, vikten om man tar i beaktande att man slipper tamoj och matkåsa.

Minus:Lite krångligt att få ner vindskyddet i plastbyttan utan att repa byttan.

Kommentar: Var på jakt efter ett lätt enmanskök och tittade en del på titangrejor och tanken var att använda dessa tillsammans med ett Optimus Crux och Primus nya vindskydd. Lånade ett Eta Power EF Trail vid första vandringen och blev överförtjust i snabbheten när man skall koka upp en kopp kaffe eller vatten till påsmat eller pasta så det blev ett Packlite istället för titangrunkor.

Eftersom jag oftast fyller på vatten i kastrullen och ställer den på köket innan jag tänder så sitter piezotändaren lite avigt till men tänder man först så är det inga problem. När man skall småkoka eller sjuda maten så får man skruva ner gasventilen i botten så jag gissar att gasåtgången blir rätt låg med det här köket. En 230 grams biltema gasbehållare räckte i alla fall till 7 dagars vandring + start och slutdag och den var inte tom då. Kör man med 100 grams behållare skall den gå att få ner i kastrullen tillsammans med brännaren, vindskyddet och en liten plastbytta som används som skydd så att vindskyddet inte skall repa kastrullen invändigt. Plastbyttan går för övrigt bra att använda som matskål.

Kastrullen har ett enkelt ståltrådshandtag som kan fällas in vilket innebär att man inte har någon tamoj vilket är bra så slipper man glömma den hemma. Nackdelen är att handtagsfästet är nitat i kastrullen vilket gör att man får vara lite noggrann när man diskar kastrullen. Lätt att glömma det eftersom kastrullen pga sin beläggning är extremt lättdiskad.

Locket är ett plastlock med bajonettfattning och fungerar även som durkslag.

Pga sin låga höjd är det inga problem att laga mat i absiden (Hilleberg Soulo) även med yttertältet stängt men föredrar att ha yttertältet öppet eftersom det bildas en hel del kondens annars.

En nackdel med värmeväxlaren är att den är varm ordentligt länge efter det att man slagit av gasolen så tänk på att inte ställa den på något värmekänsligt.

Liknande produkter: Inte kikat på utan använt. Trangia med och utan gasbrännare, Primus Omnifuel, Optimus Crux, Primus Eta Power EF Trail, Primus Powercock Alpine och säkert något glömt.

Kundservice: Frågor besvaras oftast samma dag. Problem som kräver åtgärd fixas fort. Gäller både Primus och Addnature.

Köpplats: Addnature.com


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.