Primus PowerLighter



Primus nya PowerLighter med spetslåga gör det enkelt att tända ditt kök eller lägereld. Temperaturen är på hela 1300°C, vilket underlättar tändning av flytande bränslen i dålig väderlek. Tändarna är tillverkade av flygplansaluminium och finns i rött eller natureloxerat utförande.


Tillverkare: Primus
 
Betyg: 2.52.52.52.52.5
(betyg 2.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: jag tyckte den var ganska snygg. bra låga när den väl tände.

Minus:den tände endast sporadiskt mickel med en icke medföljande skruvmejsel för att justrera tändningen.

Kommentar: Tändare som primus marknadsför som sin egen, men som finns i samma form med annan etikett. Min tändare reklamerades två gånger på samma fel. Den gick inte att tända, trotts nyfylld. Ok den gick att tända, men då fick jag reglera gasflödet manuellt med en skruvmejsel. När detta sen var klart kunde jag elda någon minut, och därefter var det svårt att nytända den utan reglering.. med en skruvmejsel som behövde vara av en bestämmd tjocklek och bredd. Värdelöst i naturen mao. Sånt borde man kunna skruva själv.

Jag borde egentligen reklamerat den och tagit slantarna och köpt en Silva Helios, som iaf då var i samma prisklass. Tyvärr var det en gåva och jag hade inte hjärta att göra det.

Liknande produkter: --
Silva Helios

Kundservice: Dålig, de var otrevliga och faktiskt inte hjälpsamma eller förstående för produktens fel.

Plus: Känns robust, mycket varm och smal låga, siktglas för att se gasmängd.

Minus:Pris, vissa plastdelar kan kännas tveksamma.

Kommentar: Har använt denna tändare några gånger nu och överlag gillar jag den. Den har en väldigt fin låga, smal och ganska lång, som blir oerhört varm. Det finns en knapp som har funktionen att lågan hålls brinnande utan att man behöver hålla nere ”tändarknappen”. Detta kan vara mycket smidigt om man behöver ha den tänd lite längre stunder. Man ser hur mycket gas det är kvar i tändaren vilket är mycket hjälpsamt då man vill ha tillräcklig fyllning.

En nackdel när man har lågan tänd länge är att tändaren blir varm och att plastdelarna känns lite otrygga. Man kan få känslan av att de kommer att smälta, men förmodligen klarar de mer än man tror. Detta är dock vid flera minuters konstant brinnande låga.

På det stora hela en mycket trevlig tändare som jag rekommenderar!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.