Petzl Ecrin Roc



Klätterhjälm med ställbar storlek


Tillverkare: Petzl
 
Betyg: 4.774.774.774.774.77
(betyg 4.77 baserat på 13 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Allt med hjälmen..

Minus:Finns inget.

Kommentar: Har haft min hjälm utan problem inget stul och andast lyckliga mine.. fan så helylle det lät =D
Hjälmen är en klassiker och att det är en klassiker säger ku en hel del!

Plus: Tåler mycket stryk = lång livslängd

Minus:Allt annat

Kommentar: Stor, tung och klumpig hjälm som känns rätt så out of date. Var säkert bra med dåtidedns mått, men utvecklingen har gått framåt. Passar smala huvuden gåligt då den tenderar att vicka från sida till sida.

Plus: Lättanvänd, en storlek, pannlampsfästen etc etc

Minus:inget

Kommentar: Klätterhjälmen man använder om man e lite osäker å vill se ut som alla andra? nä om man ska vara allvarlig så kan man ju konstatera att den används i så stor utsträckning av väldigt bra anledningar å d e inte för att den e dyrast.
Används dessutom av typ Keb fjällstation och en massa kursarangörer runt om i världen.
Nåt som inte skrivits i d övriga resensionerna e att denna hjälm e förträfflig då d gäller att fästa en mängd klistermärken över hela ägget så den ser ännu tuffare ut!

Kommentar: Det finns billigare, snyggare, lättare och modernare hjälmar på marknaden. Men det finns knappast någon mer stryktålig och allround. Reglersystemet är genialt (men ändå robust), perfekt om man måste kasta in en extra mössa/balaclava. Pannlampsfästena är också en bra detalj. Den här hjälmen har räddat livet på mig allt för många gånger. Bra gjort Petzl!

Plus: Justeringen, passformen och kvalitetskänlan.

Kommentar: Har användt min Ecrin till allt ifrån sportklättring till grottkrypning och cykelturer til och från klippan. Och den har verkligen varit värd varenda öre. En kanonhjälm.

Plus: Det mesta!

Minus:Kommer inte på nåt!

Kommentar: Blev först överraskad över hur bekväm den var även fast den är så "enkel". Sitter bra på allas huvud, har använt den när jag har varit ute med nybörjargrupper och är verkligen super nöjd!

Plus: Mössan får plats utan problem

Kommentar: Tur att det finns hjälmar. Var ute och isklättrade när det kom en isklump på ca 4 kilo från 10 meters höjd. Utan hjälm hade jag säkert inte klarat att hålla i repet.

Kommentar: Ecrin Roc är den hjälm som alltid sitter som gjuten på skallen oavsett om man är barhuvad, har mössa eller balaklava. Just den att den är så lätt att justera gör den stora skillnaden mellan den och andra hjälmar. Den enda nackdelen jag ser är det triviala att man ser ut som ett ägghuvud i den. I och med att hjälmen bygger på en upphängd konstruktion hamnar själva skalet en bit från huvudet (det är det som skyddar). Men lite får man väl stå ut med för att skydda skallen. En perfekt hjälm!

Kommentar: Rädda skallen och köp en hjälm!
Då skulle jag vilja rekomendera Petzl Ecrin Roc, för att den är lätt att justera, passar alla även med hössa, skön att ha på sig, är inte i vägen vi klättring, lätt att sätta fast pannlampan på!
Spara huvet - köp hjälm!

Plus: Driftsäkra lampor, enkelt justerbar inställning av själva hjälmen.

Minus:Den är lite väl dyr.

Kommentar: Jag har grottversionen av denna hjälm (Explorer), dvs den är även utrustad med DUO pannlampa, karbidbehållare (för bältet), samt karbidlampa. Hjälmen sitter mycket bra, och den är sällan i vägen, även i besvärliga situationer.

Plus: Lätt att ändra storleken

Minus:Tung

Kommentar: Det bästa med den här hjälmen är att det är så lätt att ställa om storleken. Är man ute på en kall alpin tur och vill ha mössa under hjälmen skruvar man bara lite på rattarna så att den blir stor nog. Blir man för varm under klättringen och tar av sig mössan går det lätt att ställa om storleken så att hjälmen sitter bra utan mössa. Kvaliteten är bra, dock är den något tung.

Plus: Smidig inställning, vikt, ventilation

Minus:Något dyr, men man köper kvalitet

Kommentar: Sitter som gjuten på de flesta skallar.
Rymlig även med mössa el dyl.
Köp och rädda knoppen!

Kommentar: Bra storlekstillpassning och stor hjälm gör den här hjälmen till en av mina absoluta favoriter. Kanon. Bra pris, också.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.