Helly Hansen Rapide Pants

» Ladda upp produktbild

Stretchbyxa i vattenavvisande material (94% Polyamid). Skalplagg enligt HH:s 3 Layer System. Förböjda knän
och dragkedjor till fickorna.


Tillverkare: Helly Hansen
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sköna, lätta, följsamma, hyfsat billiga och ytterst funktionella byxor

Minus:Inget direkt

Kommentar: Efter att ha haft mina Rapidebyxor på turer i både fjällen (Padjelanta&Sarek) och Pyrenéerna samt diverse paddelturer i närområdet så kan jag bara konstatera att detta är de bästa vandrarbyxor jag någonsin haft. De är mycket sköna och följsamma och dessutom bland de lättaste på marknaden. Till skillnad från t.ex. Schoellers material så har HH valt ett något enklare och tunnare material (2-vägsstretch istället för 4-vägs) vilket leder till ett plagg som är mindre slitstarkt än en del andra. Precis som Anders så har jag noterat att stretchmaterialet visar tecken på slitage i grenen och att det noppar litet grand. Jag kan dock fortfarande inte, efter ovannämnda användning och ett antal tvättar, finna någon direkt svaghet. Det är min bedömning att stretchfransningen i grenen bara är ett litet estetiskt problem och absolut inget som påverkar funktionen. Om inte ett antal andra modeller skulle överglänsa denna så kommer jag säkert att köpa fler Rapidebyxor vid tillfälle. Jag tror dock att jag kommer att ha glädje av mitt första par många år framöver.
(Egentligen skulle jag vilja sätta betyget 4,5 men det finns ju inte. Eftersom jag tycker att byxorna är bättre än bra så får det bli en 5:a...)

Edit: Nu när jag har haft byxorna en längre tid (2,5år) så kan jag konstatera att de håller måttet. Trots att jag haft dem på alla möjliga utomhusaktiviteter och en hel del till vardags så är de "still going strong".
Jag har fortfarande inte vant mig vid de upp- & nedvända dragkedjorna i fickorna men annars är jag helnöjd. I.o.f.s. så skulle jag gärna vilja ha en extra ficka för vardagsbruk men för friluftsbruk så räcker de befintliga!

Plus: Lätt, skön, snabbtorkande och vattenavvisande

Minus:sömmar och material är undermåliga

Kommentar: Byxan är sydd i ett bekvämt stretchmaterial som släpper igenom lite, men inte för mycket vind. Genomsläppet ger en skön känsla av ventilering utan att det blir för kallt. Byxan är lätt, endast 390g enligt min våg. Den torkar snabbt efter tvätt.

Men... efter bara tre dagars vandring såg jag att trådar av stretchmaterialet hade gått av i grenen. Det var såpass mycket att det var missprydande även på håll. Det var nästan att man ville raka byxorna.

Vidare slets tyget väldigt fort i grenen så det blev nopprigt. Detta har inte hänt på några andra av mina byxor så jag tvivlar på att jag gjorde något speciellt.

De slets också mycket kring fickorna pga "tyghandtagen" i dragkekjan som är till för att förenkla öppnande och stängande av fickorna. I dessa fanns en grövre plasttråd insydd som på båda fickor fastnade i byxtyget och slet det nopprigt.
Utöver detta har en tråd till ena fickans dragkedjesöm gått upp. Efter 11 dagars användning såg de ut som vad jag hade förväntat mig efter iaf tre års vandringar.
Jag trivs bra med byxans passform, vikt och egenskaper, men kvaliteten gör att jag inte ens tänker reklamera dem. Jag vill helt enkelt inte ha ett par nya.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...