Sidenselma underställ

» Ladda upp produktbild

Underställ i siden


Tillverkare: Sidenselma
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: reglerar temperatur på ett ofattbart bra sätt, blir inte svettigt som ull och syntet, använder från september till mars ute och inne

Minus:tvättas i siden/ulltvättmedel, håller inte lika länge som syntet

Kommentar: Mjuk och len naturlig silketrikå, bärs närmast huden. Kliar aldrig. Upplever den i princip alltid som lagom varm. Siden värmer i likhet med ull även i blött tillstånd. Särskilt bra vid stora temperaturväxlingar som mellan skidbacke och värmestugan. Åker skidor, skridskor & vandrar i det som lager ett och sedan ull utanpå. I det närmaste luktfri efter lätt vädring även efter många dagars användning.

Kundservice: snabb leverans

Plus: Stor komfortzon

Minus:---------

Kommentar: En tvättvarning se till att du tvättar utan centrifug.
I övrigt min rekommendation sedan länge, delar övrigas positiva omdömen.

Liknande produkter: Köpt andra märken tidigare

Kundservice: Inte behövt, men snabb expediering hos SidenSelma.

Plus: Lätt, hållbart, mjukt, smidigt

Minus:Passformen

Kommentar: Långkalsonger i Sidenselmas tjockare material som jag använder främst till vardags.
De är tunna och är mycket smidiga även under snäva byxor och jeans och värmer ändock väldigt mycket med tanke på tjockleken.

Den enda nackdelen är passformen, på mig når midjan på långkalsongerna en bra bit upp på bröstet, man undrar vilken anatomiskt inkorrekt person som stått modell =P

Köpplats: Sidenselma

Plus: Bästa tyget i världen.

Minus:Massavrättning av silkeslarver.

Kommentar: Bra tyg, sämre etik.

Plus: Luktfritt, torktid, värmer i blött tillstånd, behagligt under de flesta förhållanden, livslängden. SKÖNT!

Minus:Specialtvättmedel.

Kommentar: Siden är inte riktigt lika varmt som Ullunderställ, annars överträffar det alla andra underställ med hästlängder.

Det luktar mindre än ullunderställen gör och mycket mindre än syntetställen.

Det har den överlägset största månsidigheten när det kommer till olika väder temperaturer, sidenlångkallingarna är ett plagg man kan ta på sig när det är +15 och man inte är säker på hur kallt det kommer vara framemot kvällen. Det är inget problem under dagen, det upplevs inte som för varmt och ibland är det tom skönare när det är riktigt varmt att ha detta mot huden än g100 brallorna direkt även om det är lite varmare.
Under sommarvandringar kan man när det går tingt uppför med fördel ta av sig brallorna och bara gå i siden, det är en njutning i sig kan jag medela.

Siden har inte riktigt lia hög värme/viktrelation som övriga underställ men det är för mig inte en sak att ta med i beräkningarna då jag isolerar mig med mellanlager primärt, baslagret ska vara skönt mot huden och hålla mig torr ved behaglig temperatur. Här briljerar sidenet verkligen, så fort det blir lite för varmt så känner man sig kokad i alla andra ställ, iaf jag, medans sidenunderstället svalkar på nått mystiskt sätt. Sidenet tål mycket större variationer i temperatur och ansträngning innan du måste reglera klädseln för at du svettas eller fryser.

Sidenselma (min "leverantör") har två grovlekar på sina underställ, sommar och vintervariant. Jag kör på vintersiden helt enkelt för att de håller längre, jag har inte testat sommarvarianten.

Bra torktid när man torkar det på kroppen. Syntet brukar torka lite snabbare i luften dock men skillnaden är inte så stor. Torkar mycket snabbare än ull!

Sidenet är liksom ullen inte så ännsligt för väta, det beter sig mer eller mindre likadant när det blir fuktigt och fortsätter värma vilket är mycket skönt.

Priset är inte det lägsta men med tanke på livslängden skulle jag säga att man inte hittar billigare underställ om man inte köper dem pallvis via tradera eller liknande och då kan kvaliten vara hur som.

Ett par långkallingar går på ca 300 kr och håller i unjefär 200-300 bruksdagar om man köper vintervarianten.

Var nog med tvätten!, det är en stor skillnad på ett sidenunderställ som tvättats med specialtvålen (några tior för ca 50 tvättar) och med vanligt tvättmedel. Det gär inte bara att tvätta med andra specialtvättmedel då tvålen även har en återfettande funktion. Du kan dock utan problem kasta in alla dina ullplagg samman med sidentvätten även om du inte kan göra tvärt om.
Om du inte har specialtvättmedlet så tvätta utan tvättmedel häldre än med vanligt!

Köpplats: Sidenselma

Plus: Allt

Minus:Torkar inte lika fort som syntet

Kommentar: Här kommer ett otroligt alternativ till alla flashiga syntetkläder, nämligen sidenkläder. Billigare (!), starkare, luktar inte efter flera dagars svettig vandring, skönare, svalt när det är varmt, varmt när det är svalt, transporterar fukt mycket bra, väger ingenting och packas ner i en byxficka. www.sidenselma.se säljer. Butik i Stockholm & Uppsala, annars postorder. Efter att ha vandrat och sovit i det här vill jag inte ha något annat. Jag tycker ylle passar bättre som mellan eller ytterlager; siden är i alla fall skönare som underställ och det klistrar inte även om man svettas.

Jag har även skrotat syntet liner-sockor (som man har under vanliga trecking-sockan i ull), då det finns starkare och bättre i siden till halva priset. Har också bytt ut min syntet-buff till en billigare och luktfri i siden.

Obs siden tvättas med enzymfri tvål/tvättmedel (vilket f ö även gäller goretex-plagg). Någorlunda snabbtorkande; snabbare än bomull men långsammare än syntet.

[redigerad 0528]

 

Logga in

Tips!