Klättermusen Mithril tröjaMithril tröja är en kort och smidig elastisk tröja att bära över undertröjan och, om det blir kallare, under skalplagget


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.384.384.384.384.38
(betyg 4.38 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Använde den i mycket rökig miljö. Trots upprepade tvättar stinker den fortfarande rök. Märkligt.

Plus: Snygg på stan, bra ficka.

Minus:Inte en tröja, för tunn. Inte en vindblus, saknar huva. Men vikten motsvarar mer fältmässiga plagg...

Kommentar: Snygg, praktisk ficka. Snyggt vardagsplagg. Tunn softshell utan nämnvärt värmande egenskaper. Saknar tumhål och huva, samtidigt som vikten är densamma som den snart 10 år gamla vindblusen i vindtät nylon. Eftersom vindblusen har huva nyttjas den fortfarande som vindplagg utanför stadskärnorna...

Plus: Slitstyrkan och passformen

Minus:Tyget vid armslutet noppas sig lätt

Kommentar: Love it. Helt klart den ultimata softshell tröjan. Sjukt slitstark och med mycket god stretch. Går inte till skogen utan att jag har denna tröjan på eller med mig.

Pris: 1095

Plus: Flexibel, snygg, skön krage

Minus:inga ventilationsmöjligheter

Kommentar: Riktigt skön vindjacka som funkar att ha med överallt. Tyget prasslar väldigt lite. Mycket bra passform i armar, nacke och midja. Kvalitén känns robust och håller förhoppningsvis många år framöver.

Kundservice: Mycket bra!

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1295

Plus: "Lagom." Snygg och funktionell skärning. Sneda dragkedjan minskar bulk. Outslitlig?

Minus:Smakar det så kostar det.

Kommentar: Min älskade Mithril...

Detta är i princip hela tiden det skälvklara valet, spelar ingen roll om jag ska ut på vintern och mest ha den innaför jackan eller om jag ska ut på sommaren och den då dyker fram mot kvällskvisten/när vinden friskar i.

Den är nog mångsidigt för att men ett underställ under fungera både i +15 och lätt till medel vind eller under ansträngning när det är -15 och vindstilla.

Fickan är en dröm, vissa har klagat över att det är lite tätare där iom att det kommer till ett extra lager tyg (inte samma som övriga utan mycket tunnare dock) men det ser jag inte som en nackdel, en bra tröja skyddar just bålen/halsen lite mer än övriga delar enligt mig och ventilerar destå mer på rygg/mage.

Jag har hittils inte testat exakt hur mycket regn den klarar trots att jag har haft den i två år snart men varje gång har den visat hålla för lite mer en jag trodde men en vacker dag kommer jag säkert nå gränsen även för detta plagg. Den tål mer än man kan tro med tanke på hur luftgenomsläpplig den är dock.

Den torkar fort! även om jag aldrig blivitr blöt när jag haft den på så har det hänt när jag ska använda den att den har haft den dåligt uppfostran att vara smutsig just då så då och då har jag vaskat upp den i handfatet, kramat ur den och tagit på den när jag är påväg ut. Den är inte obehagligt blös mer än 10 min skulle jag säg innan man inte tänker mer på det, efter en halvtimme unjefär är den torr.

Kragen är mycket bra!

Snygg är den också, även om min har en enorm reklamdekal (klättermusen sponsrade en resa till himalaya) jäms med dragkedjan.

Priset jag gav för min var när den var använd en vecka och det tycker jag var mycket bättre än att få en ny för fullpris.

Liknande produkter: ITAB har ett budgetalternativ, "Ultimate". Har beställt en nu som kommer om någon dag så får vi se hur den är.

Köpplats: Privat

Pris: 700

Plus: Passform, smidighet. Den gör vad den ska.

Kommentar: Tröjan gör vad den utlovas att göra. Den är användbar bäst i låg till medelkraftig vind. Den lämpar sig för mellan- till hög aktivitet (temperaturen är förstås också en faktor att räkna med). Det är en helt underbar och mångsidig tröja och jag stämmer in i allt positivt som tidgare sagts här. Har haft den i ett år.

Jag har, som en tidigare recensent, reagerat för att halsöppningen känns något vid, men å andra sidan gynnar det ventilationen. Vill jag få det tajtare om halsen så använder jag halsduken.

En grej som jag tyckt varit lite irriterande, är att jag lätt tar fel på blixtlåset till fickan och det stora till halsöppningen (när jag inte tittar ner och eftersom de sitter så nära varandra). Gäller väl lite vice versa skulle jag tro.

Om priset är något negativt får tiden utvisa. Om tröjan håller tillräckligt länge, kommer jag inte gnälla över priset i slutändan.

Plus: Bra balans mellan ventilation och vindskydd, regntåligheten

Minus:Ser lite för "ballt" designad ut för att kännas helt rätt på stan EDIT: På tok för tung och stor ihoppackad.

Kommentar: Mithril har följt med under ett drygt års tid på allt från skidturer i fjällen till bergstoppar under sommaren. Den har brett användningsområde, alltså. Ventilerar lagom mycket (och fungerar i mitt tycke särskilt bra under lite mer ansträngning) samtidigt som den håller den värsta vinden borta.

Dessutom har den praoat som regnjacka under en fjälltur när min Överskottbolagsgalonjacka gått söder efter en halv dags användning. Det klarade sig riktigt bra, inga ösregn men en heldag i duggregn ledde inte till att den var mer än småfuktig. Dropparna pärlade av.

Nackdelen är möjligen att den ger ett intryck av overkill om man har den en vardag på stan. Men då kan man ju ta nå't annat...

EDIT 070803:
Det var nu ett par år sedan jag använde denna jacka på vandring. Betyget 5 (som jag satte förut) får stå kvar om det gäller enklare dagspromenader eller cykelturer hemmavid, då det kan komma några regnstänk, men för vandring är det överlägset mycket bättre med en förstärkningströja kombinerad med en vindblus. Mithrilen är för tung och otymplig för att passa till vandring. Därför sänker jag allroundbetyget till en 3. (Vilket också illustrerar värdet av att läsa recensioner och inte bara titta på siffran...)

Plus: Lagom vindtätt, tål lätt duggregn, smidigt, slitstarkt

Minus:Tja, det skulle väl vara priset, då...

Kommentar: Ett av mina absoluta favoritplagg. Om den är ren så har jag den antingen på mig eller med mig. Om man håller ångan uppe så är det ett fantastiskt fint plagg med god rörlighet, hög slitstyrka, god passform och _lagom_ vind- och vattentätt. Jag kommer nog att köpa fler Mithriltröjor vad det lider.

Plus: Det stora användningsområdet, materialet

Minus:innerfickan torkar långsammare än övriga tröjan, Ful?, priset

Kommentar: Nu efter att ha haft tröjan i ett år är jag redo för att lägga en åsikt om densamma. Först vill jag säga att denna tröja nog är bland de bästa friluftsplagg jag någonsin har inköpt. Användningsområdet är oändligt då den inte är för varm, inte för kall. Den passar mycket bra att användas vid aktiviteter där man rör på sig såsom vandring, cykling, klättring och liknande. Materialet i tröjan är inte riktigt vindtätt! (och därmed fantastiskt ventilerande) det är något vattentåligt. Inköpet av denna tröja har medfört att jag allt mindre använder min skaljacka under vår-höst säsongen därför att tröjan passar mycket bra som ytterplagg vid ex. vandring.

Tilllägas skall att hela tröja är i ett strechmaterial som gör att passformen är mycket god. Samt att tröjan är så tunn så att den inte lä,par sig som ett varmt förstärkningsplagg vid raster.

De få nackdelar jag har lyckas hitta på min tröja är att innerfickan torkar långsammare än övriga tröjan om man har blött ner sig ordentligt samt att halsen kanske är något för vid för mig personligen.