Känga/Lundhags ScoutLundhagskänga med underdel i Certech , överdel i läder och Vibram sula.


 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hållbara Vattentäta Stabila

Minus:Tunga

Kommentar: Scout är ett bra namn för dessa kängor. Är det blöt och jobbig terräng brukar jag nämligen gå före med mina super-kängor och kolla underlaget åt de med vanliga kängor.

Tårna är väl skyddade bakom stenhårt gummi. Går bra att sparka sig ner i hård snö, testa hur väl stenar sitter eller sparka av ved utan att behöva oroa sig det minsta för om man ska få ont i fötterna, eller för att slita på kängorna.
Bondeförbundare så helt vattentäta upp till ankeln och därefter kan de vara helt vattentäta om man smörjer noga. Just i vecket mellan fottdelen och skaftet har jag blivit blöt efter timmar i blött gräs men efter att ha smörjt extra mycket där har det inte hänt igen.

Sulan är styv och stabil och hållbar. Sådana sulor är ofta så hårda att de blir hala. Dessa sulorna har helt okej grepp, tror att bättre grepp hade gett betydligt mindre hållbara sulor så även där är jag nöjd.

Skaftet är styft men även jag som måste snöra ihop dem helt och hållet (så att tungan inte syns) får till det. Annars ett vanligt problem för mig.

Lundhags med gummi är ju svåra att "gå in". Har haft andra Lundhags innan som fungerade dåligt men nu när jag hittat en modell som passar just mina fötter är det hur bra som helst. Man fyller ju upp med socka + raggsocka så passformen måste inte vara lika exakt som en fodrad känga.

Ibland går jag i andra kängor eftersom de här är tunga. Men är terrängen blöt eller av sådan typ som sliter på skor väljer jag Lundhags Scout alla dar i veckan.

Kundservice: Inte behövt

Pris: 1500

Plus: Enkel och synnerligen funktionell

Minus:Kall på vintern. Sulan blir hal i kyla.

Kommentar: Har haft mina Scout i snart tre år och är grymt nöjd. Kängan är liksom robust, seriös och utan några egentliga svagheter. Använder den framförallt till längre vandringar i snårig skog eller till fjällen. Mina har aldrig läckt vatten och jag brukar vaxa dem då och då. Är man ute efter mer stöd och stabilitet kankse man ska kika på antingen professional eller nån Meindl. Själv gillar jag att den är utan polstring eller dylikt. Den enda nackdelen är att det inte är nåt att ha på vintern. Dels är den kall (tror modellerna med tjockare cellgummi är bättre) och dels är vibramsulan för hård för att ge grepp om det är isigt.

Liknande produkter: Lundhags Park (har ett par sådana också som hundpromenadsskor vid slask och höstrusk). Mer avancerade Lundhagsmodeller. Jörnkänga.

Pris: 1800

Plus: Lufter fabelaktig

Minus:Etter 15(!) år med mye bruk ble det hull mellom såle og Certec - fixet m Kiwi Enkelte av hempene spriker litt ut fra læret > hekter lettere i lisser

Kommentar: Det beste fottøyet jeg har eid! Disse støvlene har tjent meg 150 d/år i 15 år! Med tjukke ullsokker og med en ullsåle i bunn har de gitt meg komfort i alt fra stillestående i -25C i hoppbakken til lange marsjer i +40C i Afrika. Hver gang parat til ny innsats neste dag.
På dag 1 fyllte jeg dem med vann en times tid før bruk, tømte ut vannet og gikk 1 mil. Støvelen var min! Jeg har brukt støvelene mye på asfalt (som høst/vinter-støvler) i byen, men sålen holder. Ofte har jeg bare knytet til vrista (fy!), men ingen slitasje over hælen. Skikkelig snørt er det fortsatt ingen støpt alpinstøvel, men pleeease!
Sorgen var derfor stor da jeg ble våt på ene foten i høst - lekkasje mellom såle og overlær. Litt Kiwi shoe and boot patch var alt som skulle til, og jeg kan vel gå videre i mange år??

Köpplats: Lundhags

Pris: 1100

Plus: Dragstroppen, den enkla konstruktionen

Minus:Inga egentligen

Kommentar: En enkel hantverksmässig tillverkad sko, med läderskaft och cellgummifot. Övergången läder/gummi är sydd i bomullstråd som sväller i kontakt med vatten, vilket håller kängan något sånär vattentät under ganska lång tid. Fotkomforten är bra och kängan håller foten varm även i lite kallare väder, om man har tillräckligt med sockar.
En annan sak som är bra är att den inte har någon polstring som kan frysa eller hålla kvar väta. Utan polstring får man också mer luftflöde, vilket är trevligt.
Man behövde inte gå in dem särskilt, tycker de funkade direkt från kartongen.

Liknande produkter: Jörnkängor

Plus: Skön, håller mig torr och varm.

Minus:Kan bli för varm

Kommentar: De är mycket trevliga kängor och de har alltid hållit mina fötter torra och utan skavsår. Certech överdraget gör att man kan passera smärre vattensamligar utan risk för att bli blöt. Sköt dom väl och vaxa ofta så klarar de mer vatten under begränsad tid.