Gummistövlar/Tretorn Setter GLHög gummistövel för vandring med väl uppbyggd sula och reglerbar öppningsvidd.


 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Passformen kan inte bli bättre. Stadiga, höga, reglerbara, bra grepp

Minus:Samma som alla gummistövlar: Att svetten stannar kvar inuti stöveln

Kommentar: Efter att ha vandrat fem somrar i rad med blöta fötter pga läckande kängor (först Lundhags, sedan Meindl), fick jag ett par Setter GL av min förstående sambo. Själv var jag envis kängförespråkare och är väl fortfarande, men stövlar har sin plats. Har ju gått många mil i såna som barn, så varför inte?

Sarek Millennium är kanske den modell som passar mig bäst, men Setter GL har sgs samma passform, men med reglerbar öppning upptill. Fördelen med denna är att man kan välja mellan ventilation och skydd mot nedfallande skräp, samt att man kan dra åt för att få stöveln att följa rörelserna ännu bättre. Inte dumt när man t ex klafsar myr och gärna vill ha med stövlarna i varje steg. Modellen är ca 45 cm hög och har en vridstyv rullsula. Bra grepp, även på våt sten.

Settrarna kommer att följa med på det mesta av våtarbetet jag tar mig för ute: hjortron, svamp, fiske, diverse, men fjällvandringar i blöt terräng (Sarek) är inte heller något hinder. De funkade bra i Kebnefjällen denna sommar (fast där var ju torrt som i en snusdosa!). Hårt stenskravel är alltså inte heller något problem, tack vare den styva sulan och den dämpade greppsulan.