Garmont Squadra G-Fit 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Passformen, torsionsstyvheten, den mjuka flexen, bra spännen, låg vikt

Minus:Har ännu inte hittat något.

Kommentar: De skönaste pjäxor jag någonsin haft. Dessa pjäxor är höga, mycket torsionsstyva men har samtidigt en mjuk och fin flex. Det klarar Garmont genom att använda tre olika hårdheter på plasten i pjäxan. G-fitmodellen är utrustad med en innersko som värms upp till ca 125 grader och sedan formas efter din fot. Jag har ganska breda fötter med höga vrister, så passformen i vanliga pjäxor brukar vara sisådär. Men efter att ha värmeformat innerskon i Squadran, sitter de som gjutna utan att trycka någonstans. Man klarar i princip av att åka hela dagen utan att behöva knäppa upp pjäxan, även fast den är tajt. Är brutalt styva i sidled så de passar om du vill ta dig fram överallt, även på blåis.

Innerskon i G-fitmodellen är betydligt tunnare och hårdare än standardmodellen, men detta inverkar inte alls på komforten. Snarare tvärtom, eftersom de är betydligt lättare än standardmodellen. Se bara till att värma innerskon rejält när du (eller butiken) ska forma den. Den ska vara riktigt varm, uppsvälld och sladdrig när du stoppar ner den i skalet och stoppar i fötterna. Fördelen med Thermoflex är ju också att du kan forma om dem flera gånger (upp till 10 gånger tror jag).

Mitt råd är: Köp dem om du får tag på dem. Jag tror inte att du kommer ångra dig. Jag längtar redan efter att få sätta på mig mina igen...

 

Logga in