Fjällräven Akka Endurance 3 E3

Fjällräven Akka Endurance 3

Tryggt och vindstabilt 3-personers tunneltält för alla årstider. Välventilerat, extra rymlig absid med två ingångar och förstärkningar nertill.


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Välbyggt tält som andas kvalité när det gäller såväl passform som material.

Minus:Öppningarna till absiden skulle kunna sträcka sig något högre på tältåsen för lättare in- och utpassage.

Kommentar: Mina krav på tältet var att det skulle vara ett mkt regn och vindtåligt 4-säsongers tunneltält med en stor absid för 3 personer. Det skulle vara bra sitthöjd och lätt att sätta upp. Jag ville ha en modern konstruktion med de senaste materialen såväl i bågar, markpinnar som i ytter- och innertält.
Efter en genomgång på marknaden så fanns det många likvärdiga modeller. Det som vägde över till Fjällrävens fördel var att den kändes påkostad och "ny" i konstruktionen i jämförelse med de andra tälten. Luftventiler försedda med myggnät i båda gavlarna, ingång till absiden från båda sidorna samt att det var så enkelt att resa både ytter- och innertält samtidigt.

Är mycket nöjd efter fjällvandringen i juni och kan säga att detta tält är en enorm förbättring från gamla FJR Akka. Utanpåliggande bågkanaler som dessutom är färgkodade förenklar handhavandet. Lätt att sätta på stora stenar nedtill på de förstärkta gaveldukarna när det stormar. Kraftiga DAC stänger och tältpinnar. Torklina samt många fickor i innertältet. Den blå färgen i kombination med det ljusa innertältet ger mer ljus när det skymmer.
Är helt enkelt grymt nöjd!

Liknande produkter: Hilleberg Nammatj 3 GT
Hilleberg Keron 3 GT
Helsport Fjellheimen X-trem 3 camp

Pris: 7000


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.