Fjällräven Vålå Dome II

Fjällräven Vålå Dome II

Rymligt 2-personerstält med absid. 3 lika långa bågar, låg friktion i bågkanalerna och enkel justering i båghållare gör tältet lätt att hantera. Regnsäkert och ventilerande paraplykonstruktion på taket. Yttertält och innertält reses samtidigt vilket gör det smidigt att montera även i dåligt väder. 3-säsongstält.


Tillverkare: Fjällräven
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: - Priset. - Sandfärgat yttertält syns bra utan att störa så mycket som rött. - Två ingångar. - Två hyfsat rymliga absider. - Halvcirkelformade öppningar gör att man kan dra upp/ned blixtlåsen utan att hålla emot. - Dubbla dragkedjor runt innertältsdörrarna - en för myggnät, en för "dörren".

Minus:- Spännarna till tältlinorna är ett rent skämt, jag bytte till Clamcleats "Line-Lok" innan turen. - Väger lite mycket, ca 3.5 kg. - Toppventilen bör kunna stramas åt bättre, ska fixa det med 10 mm spännremmar. - Markpinnar av spikmodell, ska byta till vinkelmodell för bättre fäste.

Kommentar: Sökte efter ett kupoltält med två ingångar och två hyfsat stora absider, men ville inte lägga pengarna på ett Hilleberg. Fjällräven Vålå Dome II passade min kravspec och jag är tämligen nöjd med det. Invigningsturen var 14 dagar i Sarek i juli 2009 med en hel del regn och två nätter där byarna åtminstonde var 15-17 m/s.

Liknande produkter: - Hilleberg Staika
- Hilleberg Allak

Köpplats: Skövde Natur

Pris: 2995


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.