Fjällräven Skule Shape R/S 2

Fjällräven Skule Shape R/S 2

Litet och lätt tresäsongstält för två personer. Fantastiskt enkelt att sätta upp tack vare två bågar i tunnelkonstruktion med lägre fotände och väl tilltagna, lättglidande bågkanaler. Liten absid som rymmer två fullpackade ryggsäckar. Sex stormlinor och sju övriga fästpunkter. Höjd innertält: 100/50 cm. Vikt: 2,1 kg.


Tillverkare: Fjällräven
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Låg vikt. Enkelt att sätta upp.

Minus:Skapar kondens vid kalla nätter. Ytterduken smattrar vid hårt väder. Låg takhöjd. Ventilationen. Väldigt liten absid för ett 2-pers-tält.

Kommentar: Ett mycket bra lättviktstält (för 3-säsongsbruk) för ett så pass humant pris. Priset och vikten (endast 2,1 kg!) var helt klart avgörande faktorer när vi valde tält. Vi har huserat två personer (183 cm/ 172 cm) utan problem, men den låga takhöjden och den lilla absiden gör att man måste vara logistisk. Matlagning i absiden är utesluten, och en person måste ligga ner i tältet medan den andra sitter upp och byter om. Vi fick precis in två stora (65/85 liter) ryggsäckar i absiden, men dem måste man flytta på när man går ut. Ventilationen är kanske inte den bästa. Under kalla nätter på fjällen bildas lätt kondens, särskilt vid den mycket låga fotändan. Trots detta är vi mycket nöjda - vikten är låg och tältet är lätt att sätta upp och det står stabilt även när blåser hårt. Och de extra stormlinorna är enkla att justera. Ett fullgott 3-säsongstält för två personer.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 3000

Plus: Lätt att sätta upp, Bra ventilation utan att det blir drag, Vikten, Tål hård vind utan problem

Minus:Lågt innertält, Ännu lägre fotände, Man får lära sig att spänna stormlinorna ordentligt, annars smattrar yttertältet lätt

Kommentar: Trevligt lätt tält som står pall även vid hårda vindar och ösregn. Kanske något trångt för två personer. Jag hade med mig två hundar (22 och 15 kg/59 resp 50 cm mankhöjd) och det var helt ok. Tältet är väl ventilerat. Trots att jag lagade mat i stängd absid och det regnade ute blev det bara lite kondens. Däremot tror jag inte på att det får plats med två större ryggsäckar i absiden, då kommer man varken in eller ut och kan glömma matlagningen... Ska man sitta inne i tältet får man inte vara för storvuxen heller. Jag är 1,63 och det fanns inte luft emellan mitt huvud och innertältaket. jag tvivlar på att två personer skall kunna sitta i det. Längden av innertältet räcker nog för längre folk, men då riskerar man att krocka med den låga fotänden... En trevlig detalj är att innertältet enkelt kan tas loss och då blir platsen genast bra mycket bättre.

Liknande produkter: I stort sett alla 1-2 manstält med vikt runt 2 kg och i prisklass runt 3-4000 kr.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 3000


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.