Fjällräven Fält byxa

» Ladda upp produktbild

Byxor i G-1000 väv med Hydratic membran. Förstärkningar på knän, två benfickor, två vanliga fickor, bakficka, benslut med justerbara remmar.


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Prisvärda

Minus:Lite för korta ben

Kommentar: Byxan torde vara för varm för vandringar med rygga sommartid, men är närmast idealisk för vandringar, fiske, lägerliv, vistelser i skogen över huvud taget i mellansverige (mitt testområde, men de är säkert bra för hela Sverige) vår- höst- vinter för en person som är ute mycket, ofta använder elden och som vill ha bara ett par byxor med sig.

G-1000 väven är välkänd och jag gillar både dess känsla, stadga och tålighet. Kombinerat med ”Hydratic”-membranet blev en för mig positiv upplevelse. Det "andas" inte sämre än de flesta andra membran, i alla fall passar det bra i Fältbyxan. Får G-1000 väven och vattentätt, vilket kan behövas dessa blöttider med ideliga regn och blöt vegetation i skogen under höstar och stor del av numera halvvintrarna i mellansverige.

Bra benfickor, förslutningen nertill fungerar, hällor och sömmar verkar hålla, glödsprätt spelar ingen roll, skönt innertyg. Byxan torkar upp snabbt nog. Bakficka med dragkedja är bra för plånboken under färd till och från skogen, en smidig plånbok kan ligga kvar där, märks inte.

Midjebältet som ingår kan nog vara bra men jag föredrar mer traditionell livrem. Bra med lilla extrhällan som hindrar kniven att glida fram för långt.

Betyget 4 är en urstark 4:a. Vad som hade behövts för en 5: a är ficklock med kardborre för de vanliga fickorna, kardborrestängning istället för knappar för benfickorna, rejäl kardborreförslutning nere vid byxbenen/alternativt ytterligare knapp så förslutningen gick att dra åt lite till utan att man behöver dra åt väldigt mycket genom att dra resåren runt bensluten. Det hade också varit bra om jag sluppit förlänga byxbenen (men det får jag ofta göra med byxor, bara Norröna och Taiga jag slipper göra det med).

Fjällräven får mycket sk-t här på Utsidan. Men här har de lyckats över förväntan bra, för mitt användningsområde; vandringar, lägerliv, fiske i mellansveriges skogar vår-höst-vinter. Blöt kall sommar skulle de också komma till sin rätt. Fjällvandring sommartid blir det andra byxor.

Fjällrävens hemsida finner jag dem inte på. Vore idiotiskt om de slutat tillverka dem. Narurkompaniets hemsida har dem dock för den som vill titta på dem.

Liknande produkter: Andra G-1000 byxor och alla möjliga andra byxor

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 1199


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.