The North Face Snowshoe 3D

» Ladda upp produktbild

The North Face Snowshoe 3D


Tillverkare: The North Face
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hyfsat varm, slittålig.

Minus:Möjligen en optimistisk extremtemp angivet av tillverkaren.

Kommentar: Jag har haft min TNF Snowshoe i väldigt många år. Jag betraktar den som en tresäsongers sov säck som kan klara en inte allt för kall vintertur.

-18 g C som extremtemp kräver bra liggunderlag och lite extra underkläder för att klaras. Men ner till strax under nollan så tycker jag att den är varm nog för korta kalsonger och en tunn undetröja och komfortgränsen ligger väl vid ca, -5 till -10 g C. För varm vid mer än + 10 g C tycker jag.

Slittålig och en inte allt för stor packvolym för en konstfibersäck är bra. Och när jag köpte min så var det fortfarande ovanligt att det gick att köpa säckar för kortare personer.

Plus: Mkt välgjord, känns gedigen in i minsta detalj...

Minus:...men vad hjälper det när man ligger i mörkret och huttrar?

Kommentar: Varje tillverkare verkar ha sin egen definition av komforttemperatur när det gäller sovsäckar. The North Face Snowshoe 3D påstås vara bra ner till -18 grader C. Efter en säsongs användning konstaterar jag dock att fötterna blir kalla om morgonen vid ca -3/-5, armarna och händerna vid ca -5/-7 och hela jag utom huvudet vid -10. Siffrorna gäller de temperaturer då jag, inuti tält eller alpstuga utan vind, börjar klä på mig ullsockar, tunna handskar, tröja, osv. I övrigt är jag en medelstor kille (75 kg), som aldrig har kalla fötter eller händer till vardags. Kvalitet och design i all ära men en sovsäcks främsta syfte borde vara att hålla köparen varm!

En mycket viktig parameter när man väljer sovsäck brukar vara förhållandet vikt/komforttemperatur. North Face's säckar står sig bra -- nu förstår jag varför.

Är det någon som känner till om det gjorts omfattande tester av sovsäckar där komforttemperaturer mätts med en och samma metod eller om det finns en allmän standard för sådana mätningar? Skriv i så fall till Utsidan!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.