Fjällräven avbärarbälten



Vid två skilda tillfällen i fjällen har fästena för två olika avbärarbälten lossnat och tvingat mig till provisoriska fältreparationer!
(på bilden pågår en av dessa provisoriska reparationer, Kebnekaise 98)


Tillverkare: Fjällräven
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: vara idag och pratade med en nisse på friluftsbolaget om ryggsäkar. han hade shosho, north face, lundhags och fjällräven. nämnde att jag hört om de som haft problem men avbärarbälten och sånt. han sa att fjällräven hade haft en svacka de senaste åren på ryggsäckssidan men den här nya skulle det inte vara något fel på. Modellen var Fox.

Plus: Som alla bälten lyfter det säcken

Minus:Svag konstruktion............

Kommentar: Har behövts repareas på bägge sidor, efter flera 1000-tals km. Infästningarnas trådar var kass, har sytt lasksöm med grov tråd och därefter har det hållt. Förslag till förbättring hos Fjällräven klingade dock ohörd!

Kommentar: Själv har jag inte haft några problem med avbärarbältet till min gamla Gyro.. men det beror säkert på att det är ett gammalt bälte, som "peppar, peppar" håller än, men jag bävar för den dagen då det går sönder.

Har en kompis som skaffat nytt två gånger och mycket riktigt så har bältet pajjat efter någon dag i skogen.

Tyvärr känns det som att Fjällräven inte håller samma kvalietet som förr. Klenare nitar, remmar, spännen m.m. allt är "smeckigare".

Så tyvärr tär nog Fjällräven ytterligare på sitt kvalitetskapital, i alla fall hos oss som haft grejjer som man verkligen kunde räkna med!
Rekomenderar nästan aldrig Fjällrävengrejjer längre..

Plus: Gyroramen är mycket bra när man bär tungt

Minus:Går sönder!!!

Kommentar: Jag har en Fjällräven säck med Gyroramen och på första vandring med den säcken så gick ramen sönder där avbärarbältet sitter fast. Jag hade visserligen drygt 30kg i säcken men det tycker jag absolut den skall klara. Och inte nog med det för sen gick även säcken sönder där den sitter fast i ramen.

Detta är ett par år sen så det har kanske blivit bättre nu. Kom bara att tänka på det när jag såg ovanstående recenssion.

Synd att sakerna inte håller för i övrigt gillar jag säcken. Speciellt Gyroramen tycker jag är mycket bra när man bär tungt.

Daniel

Kommentar: Synd att ett så välrenomerat företag börjat tulla på kvallittén!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.