Klättermusen SkidbladnerLättvikts skaljacka i Klättermusens eget matrial Cutan.
Stretch-material i hela jackan
Duracoat-förstärkningar
Huva med flera justeringsmöjligheter och extra stretch
Ärmslut med handledsjustering och tumgrepp
Packficka/midjeväska. Kompass, visselpipa.
Dold Recco-reflektor.
590g
25m vattenpelare efter 10 tvättar


Tillverkare: Klättermusen
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, smidig, snygg, huvan, ansiktsmasken när det är kallt.

Minus:Bara en ficka, ansiktsmasken när det är varmt

Kommentar: Köpte denna lite dyrare jacka efter att ha haft billigare och praktiska jackor. Gillar skarpt designen på jackan och kände att jag ville lyxa till det. Skulle dock aldrig kalla jackan för prisvärd.

Det possitiva, förutom utseendet, är att det är en väldigt lätt jacka. Den har relativt lite extra förstärkningar som i kombination med att hela jackan är gjord i strechmaterial gör den otroligt smidig. 590g väger den, och går med lite krångel att packa ner i sin egen ficka vilket gör den extremt liten. Oftast rullar jag dock in den i sin egen huva eftersom det är enklare. Den inbyggda ansiktmasken var jag till en början lite skeptisk till men den väldigt skön så fort det blir lite kallare. Man kan använda den runt halsen när det bara är lite kalt och sedan som ansiktsmask när det friskar i ordentligt.

Nackdelen är att den bara har en ganska liten ficka. Det kan dock ses som ett plus om man vill ha en ren, mindre bylsig jacka, tex under en padlingsväst. Jag har i princip alltid har en ryggsäck med mig när jag gör friluftsaktiviteter så än så länge har jag bara lidit av det när jag använt den i icke-frilufts sammanhang. Ansiktsmasken kan sommartid kännas lite knölig men den skyddar å andra sidan membranet från hårfett mm. Har bara haft jackan ett år, vi får se hur den relativt oförstärkta jackan klarat sig om tre år till.

Kundservice: Inget behov av kundservice än.

Köpplats: Sportkompaniet

Pris: 4795