Klättermusen Liv• Förstklassigt dun, 800+ fillpower, med boxkonstruktion och många små kanaler för att hålla dunet på plats och undvika kalla punkter. • Vattenavstötande ripstop-material med mycket låg vikt. • Axelparti i stretchpolyamid för en riktigt hållbar, vatten-­avstötande och slitstark finish. • Snäll mot hakan tack vare snedställd öppning. • Extra hög, isolerande krage stänger kalldrag ute och värmer skönt. • Elastiskt kantband i ärmslut och jackans nederkant, en minimalistisk lösning. • Packas enkelt ner i packfickan. • Smart kompressionssystem minskar storleken ytterligare. • Knappar i stället för blixtlås för att spara vikt.

Material Pertex Quantum Ripstop 35 g/m2 D.W.R 20/80 rivstyrka 30/16 N, stretchpolyamid 73 g/m2
Isolering 95/5 gåsdun fillpower 800+
Konstruktion Boxkonstruktion utan genomgående sömmar
Färger Black/charcoal, Red/Burnt russet
Vikt medium 290 g, varav 94 g dun


Tillverkare: Klättermusen
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.754.754.754.754.75
(betyg 4.75 baserat på 8 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Låg vikt, liten packvolym och varm d.v.s. mycket värme för vikten!

Minus:Drar som alla dunplagg lätt åt sig fukt/väta. Kanske priset, men tycker ändå att det är en high end produkt, så igentligen svårt att klaga på priset.

Kommentar: Haft min Liv ett år och har använt den hela året vid friluftsaktiviteter. Mest vandringar runt Göteborg men även fjällvandring 17mil.
En egen drybag bara för Liv tycker jag fungerar bäst, så drar den inte fukt från andra kläder i samma säck.

Köpplats: Fjällsport AB

Pris: 1900

Plus: Lätt, varm (med tanke på vikt/storlek), bra passform

Minus:Något bräcklig

Kommentar: Fantastiskt skönt plagg året runt. På sommaren som förstärkningsplagg vid raster och på vintern alltid under skaljackan. Med vinter menar jag då givetvis den vintern jag upplever i södra Sverige då temperatuen inte kryper ner alltför mycket.
Min har efter ca ett års användning släppt i sömmarna på två ställen (vid dragkedjan till fickan och i fållen i nederkanten) vilket drar ner betyget lite.

Köpplats: Fjällskog

Plus: Vikt, packvolym

Minus:Pris + ev rivkänslighet

Kommentar: Lätt, varmt och mycket skönt förstärkningsplagg. Följer nästan alltid med ut, sommar som vinter.

Köpplats: KM Outlet

Plus: Varm och liten packvolym.

Minus:Priset och relativt "rivkänslig"

Kommentar: Den är underbart varm för sin lilla vikt och volym. Det gör att den är lätt att ta med sig och därmed används flitigt. Den stora nackdelen är priset. Den röda färgen är mycket fin.

Köpplats: Klättermusen

Pris: 1300

Plus: Varm

Minus:Tål inte fukt, saknar luva

Kommentar: Detta är en nästan nödvändig lien sak att ha med i ryggan på samma sätt som första förband och reparations kit.

Är varmare än den ser ut att vara, fungerar fint som ersättare till ett mycket tjokt fleece sommar som vinter.

Liknande produkter: Haglöfs, Lundhags

Köpplats: Addnature.com

Plus: Varmt och lätt

Minus:kanske priset

Kommentar: Förmodligen det bästa plagg jag köpt! Priset är högt, men det man får är så otroligt mycket man får, så spara och köp. Det är som att dra på sig ett varmt moln, så är det närmaste jag kan beskriva det.

Köpplats: Addnature.com

Plus: Lätt.

Minus:Underligg innerficka som egentligen bara funkar till att packa jackan i.

Kommentar: Mera tröja än jacka. Perfekt som förstärkning vid raster på den varmare delen av året. Läcker lite dun, men en liten fjäder varannan månad gör inte riktigt något. Man kan ju alltid dra in dem igen. Jag är riktigt nöjd med köpet.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1895

Plus: Bra värme i förhållande till vikt Smidigt format Vikten

Minus:Ej 100% duntät Inga tumhål i ärmsluten

Kommentar: Klättermusens Liv är en lätt, ej genomsydd (baffled) dunanorak som fungerar utmärkt som förstärkningsplagg ner till bedömt -5. Dunkvalitén och fyllningen är lika hög och plagget upplevs som mkt gediget och genomtänkt.
Ärmarna är långa och händerna kan därmed med lätthet gömmas inuti för ytterligare värme. Midjan är däremot relativt kort.
Jackan har ingen huva, ytterfickor eller andra krusiduller utan endast en innerficka i mesh som även fungerar som packpåse.
Yttertyget är en mkt tunn och lätt nylon-variant med förstärkningar över axlarna. Allt är DWR-behandlat och ytlig fukt/droppar torkar mkt snabbt. Som många andra lätta produkter känns jackan inte speciellt stryktålig utan kräver ett visst mått av försiktiget i närheten av vassa grenar odyl. Rekommenderat är väl att ha någon form av skaljacka över om mer hårdför aktivitet väntar.
Detta innebär egentligen inga större problem utan ställer bara lite högre krav, liksom det faktum att det är dun istället för syntet i plagget.
Nackdelar?
Jag skulle vilja ha muddar med hål för tummarna i ärmsluten. Nu kan man med enkelhet dra in händerna. Att ha dom delvis indragna för att kunna arbeta med fingrarna hade underlättats med hål för tummarna, jmf värmetröja 90.
Yttertyget är inte 100% duntätt. Enstaka dun tittar fram lite då och då främst i sömmarna. Absolut ingen fara på taket och åtgärdas snabbt (dra tillbaks från baksidan in i jackan igen) men ändock störande.