Klättermusen BredeKlätterjacka från Klättermusen.


Tillverkare: Klättermusen
 
Betyg: 4.674.674.674.674.67
(betyg 4.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vindstruten är effektiv och materialet känns riktigt slitstarkt. Smarta lösningar som placering av fickor och andra smådetaljer som liftkortshållare inbyggd i armen.

Minus:Jag gillar inte designen speciellt mycket men valde jackan helt baserat på funktion.

Kommentar: En mycket effektiv och stark jacka som fungerar bäst på vintern. På sommaren är den lite för varm och tung för min smak. Jag har haft den när jag åker telemark och turåkning och då är den riktigt bra och har flera bra små finesser. Rejäla dragkedjor och stroppar för att justera ärmslut samt en dragkedja som hindrar vatten från att komma in via dragkedjan. Känns väldigt stark och jag tror att den kommer att hålla många år.

Kundservice: Bra erfarenhet av Klättermusen, har besökt deras butik i Åre flera gånger och de känns hjälpsamma och trevliga.

Plus: Snygg, trygg, slitstark. En jacka att lita på.

Minus:Priset

Kommentar: Sitter som en smäck. Följsam och smidig.
Bra grepp för dragkedjor som känns gedigna och trygga.
Huvan är nog den bästa jag hittills använt och kan justeras till 100% passform och följsamhet. Fickorna är placerade på ett genomtänkt sätt och är aldrig i vägen, ens med mycket last.
Personligen tycker jag att förstärkningsmaterialets "patina" är snyggt och passar bra till jackan.

Jackan är väl förhållandevis tung, men det tar jag gärna för att få en stark och tillförlitlig jacka.
Enda smolket i bägaren var väl egentligen leveranstiden som jag upplevde som väl tilltagen, men så här i efterhand väntade jag gärna.
Jackan kan tyckas dyr, vilket den också är, men den kommer att hålla många år.

Har nu använt jackan i det flesta väder. Från torrt, minusgrader och vindstilla till orkan med hällregn och jag är fortfarande nöjd, eller kanske snarare lite imponerad över kapaciteten hos detta klädesplagg. Huvan är kanon, även i motvind på över 250km/h sitter den där den skall(satt fram på en bil i 100 knyck i 45 m/s motvind). Som sagt, en kanonjacka.

Kommentar: Har haft min första klättermusen produkt i drygt tre veckor nu, så jag har inte hunnit testa den ”på riktigt” än. Har mest blivit synande av detaljer samt kvälls promenader. Breden är, som klättermusen skriver på sin hemsida lite mer tilltagen än t.ex. Froste. Får utan problem plats med både fleece tröja och fleece väst under den vilket kan vara en fördel på vintern.
Av tidigare recensioner här på utsidan har jag förstått att många varit besvikna på dragkedjorna. Jag vet inte vad klättermusen har använt för märke på sina dragkedjor tidigare, men på mitt exemplar sitter det YKK runt om och det borgar ju för kvalitet.
Klättermusen har bytt membran det här året och gått ifrån e-VENT till förmån för Cutan stretch. Jag fick efter kontakt med dem reda på att bytet berodde på vissa problem de haft med e-VENT. Med det nya Cutan stretch kan ett starkare lim användas, dock så ska det ”nya” membranet ha lite sämre diffusions värden.
En del recensioner har även klagat på för små tampar i dragkedjan och på visselpipans tidigare placering som då var i vägen i en ficka? Detta har nu klättermusen löst genom att låta visselpipan bli dragkedjans tamp, å den är allt annat än liten! Blir nog inga problem att hitta den i mörkret med handskar på.
Förstärkningen är det så kallade duracoat, vilket känns riktigt rejält och pålitligt. Dock så ser förstärkningen sliten ut trotts att jackan är ny och väldigt sparsamt använd. Inget som jag bryr mig om, men om huvudändamålet för användningen är stadens caféer kanske det kan kännas lite trist?
Huvan behöver väl knappast nämnas... går nog inte att göra bättre?!
Jackan är som de flesta av er säkert känner till lite i det dyraste laget så man kan ju bara hoppas att den lever upp till sitt pris.

Då jag som sagt inte hunnit testa jackan så mycket lämnar jag en +/- lista som är lite ”oprövad”.

+ Huvan
+ Passformen
+ Kvalitetskänslan och detaljerna
- Förstärkningen ser sliten ut, lite väl snabbt!

Återkommer med en fortsättning när jag plågat jackan lite...