Arcteryx Theta AREn alllroundjacka från Arcteryx. Aldrig haft bättre skaljacka


Tillverkare: Arcteryx
 
Betyg: 4.784.784.784.784.78
(betyg 4.78 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bra passform. Förlängd rygg är skönt. Regntät även efter ett antal tvättar. Bra huva. Får plats med hjälm.

Minus:Möjligen priset. Men som så ofta. Man får vad man betalar för. Att den kostar 1000 kr mer än det flesta konkurrenter tror jag man har igen på några år.

Kommentar: I skrivande stund har jag haft jackan i 3 år och den känns nästan fortfarande som ny. Är väldigt nöjd med den. Använt den både till vardags och på fjällturer. Passar i alla sammanhang. Den bästa friluftspryl jag någonsin köpt.

Liknande produkter: Tierra Konrad Cain

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 4300

Plus: Passformen är super, den väger inte mycket, huvan sitter nästan alltid bra, även med hjälm. Fickornas placering. Trots att det inte är nån stretch så känns den inte stel.

Minus:Det sköljsäkra blixtlåset "läcker " luft om det blåser hårt på fjället. Hade varit bättre med en klaff på utsidan. Dragkedjan har gått sönder en gång och limningen släppt längst ner på jackan.

Kommentar: En bra och mångsidig jacka. Har den i tjänsten och privat. Paddling (havskajak), segling, vandring, klättring, skidåkning och som snyggjacka. Haft den i snart 2 år, hela året.

Liknande produkter: Kollade på många jackor, men märkena var klättermusen, marmot, lundhags, norröna. Jag sökte en arbetskompis inget street tjaffs.

Kundservice: De har varit supertrevliga, även om det drog ut på tiden.

Köpplats: kommer inte ihåg namnet.

Pris: 5400

Plus: Mycket stryktålig, rivstark, håller ifrån ilskna insekter ute. Goretex XCR funkar prima i alla väder.

Minus:inget

Kommentar: Hejsan, först och främst är bilden i detta inlägg fel - det visar en Arc'teryx Theta SL (lättare, man kan stoppa ner "hood'en" i kragen, Theta AR däremot har fast huva.

Hur bra är jackan? Jag har använt min sedan slutet av 2003, har Fjällvandrat med den i Padjelanta och Sarek, haft den i mycket varmt klimat som insekt- och "växtskydds" (2m högt hårt "Elephant grass") i Nicaragua, och havspaddlat med den i hårt vind i Misterhults skärgård, använder den som Snowboard-Jacka samt har haft med den i Island på Vintern. Inte något som den inte pallar för.

Allt som allt en fantastisk jacka, jag har ej upplevt att den inte vore tät, men sen bryr jag mig nog inte om en droppe eller två, men inte "läcker" den allt. Visst blir en pappersnäsduk fuktig i stora fickan, men det beror på att vattenånga går utåt istället - märkte det i Nicaragua - inte en droppe regn den dagen, men varmt - precis vad som hände, Goretex XCR funkar.

I Nicaragua visade jackan en annan bra funktion: Den räddade mig ganska bra när några hundra ilskna bin attackerade var och en i våran grupp, bina bara smattrade av huvan och kunde inte sticka igenom, eller var lite för dumma att prova. Två andra blev rejält stuckna, dom såg inte så roliga ut.

Att dragkedjan inte har nån extra tygbit över ser jag inte som problem. Jag känner fem andra som har Arc'teryx jackor (fyra med Theta AR, en Sidewinder AR), och vi har aldrig haft problem med någon av dem.

Priset då? Visst är den dyrare en många, men om den inte blir stulen, så ser det ut som om den kommer att funka prima i tio år. Det är 500 SEK per år. Eller 10 öl mindre på krogen varje år, och en Arc'teryx Theta AR "gratis". Inte särskilt dyrt alltså. Hade tur och köpte den på rea hos Altrec för nästan halva svenska priset. Men även fullt pris är OK för den här. Har även Arc'teryx Gamma MX, mycket bra softshell, men den ser däremot mera sliten ut efter dessa år än Theta AR jackan.

Liknande produkter: Arc'teryx Beta AR, Theta SL,

Kundservice: Har ej behövt kundservice.

Köpplats: Altrec

Pris: 2540

Plus: Passform, kvalitet, utseende

Minus:Ingen klaff på dragkedjan

Kommentar: Toppbetyg på allt när det gäller denna jackan utom en grej.
Front-blixtlåset har ingen klaff, det kan vara dumt om dragkedjan går sönder. Dessutom läcker dragkedjan lite precis som alla andra arcteryxkedjor. Inget att bry sig om
egentligen.

Plus: Skärning, passform & den ser väldigt bra ut!

Minus:För lite skydd vid ansiktet!

Kommentar: Då har man haft sin Arc'Teryx Theta AR i cirka 6 månader. Köpte in den från USA så kostnaden för den blev hälften av vad jag hade betalat för den i Sverige. Bara det gör ju att man älskar den.

Skärningen är perfekt, inga problem någonstans faktiskt vilket inte säger lite när man är 197 cm lång. Det enda man skulle kunna önska sig är mer skydd vid ansiktet när huvan är uppdragen, men å andra sidan så finns ju Alpha SV jackan till mer extrema situationer.

Till skillnad från föregående recensent så har jag inte haft några problem med andningen på plagget, men om jag tar ett lager till och pulsar fram under ett antal timmar och jobbar på hög nivå så kanske samma symptom framträder hos min jacka också, men det är ju inte jackans fel utan användarens. Förstod aldrig varför man tar på ett extra lager ovanför skallagret när man inte är i viloläge...

Plus: Passform, design

Minus:Inte kommit på något ännu!

Kommentar: Köpte nyss denna jackan så jag har fortfarande inte hunnit prova den riktigt. Än så länge är det bara i spöregn och kraftig blåst vilket den klarat av utan några som helst problem.

Passformen är helt underbar. Dragskor finns på två ställen, dels i midjan sen längst ner. Den i midjan justeras i fickorna och på så sätt så slipper man en massa "rep" inne i jackan som är i vägen.

Huvan är kanon. Min klätterhjälm passar perfekt under den.

Jag har inga problem med priset heller, vilket inte beror på att jag är rik utan att jag köpte den ifrån USA och fick en kompis att ta med den på flyget. Hej då säger jag till tull och moms.
Den gick löst på drygt 3300 kronor.

Plus: passform, tålighet

Minus:pris, otæta fickor

Kommentar: Severæn Jacka, har haft min i ett år nu.
Perfekt passform, smidiga detaljer, MEN.....!!!

Fickorna ær inte vattentæta. Sømmarna som sitter runt fickorna (vid huvuddragkedjan) ær inte tætade. Jag ska testa med liquisole, men det kænns lite beigt att behøva applicera liquisole på en jacka før 5500.

Regnar det ordentligt så skvalpar det rætt friskt i fickorna. Dessutom børjar de tætade blixtlåsen att uppvisa lite slitage. Vi får se hur længe till de håller.

Annars en kanonjacka, men 5500 talar emot den...

Plus: passform, huvan

Minus:priset

Kommentar: köpte i höstas en theta AR från arcteryx´. ångrar inte 5500 kronors förlust, för det var ingen förlust!
har aldrig varit med om bättre passform. jackan rör sig inte en tum när jag rör mig massor. dragsko både i midjan och längst ner spelar väl en viss roll i detta...

vattentäta dragkedjor var jag skeptisk till, men jag kan inte klaga på dom än. täta som bara den, men inte jackan, dock. dvs. inte inifrån. andas nåt grymt bra. var besviken på gore innan, men nu har jag plötsligt blivit troende igen.

huvan är ett stort plus. till och med passform i den!

enda minuset är priset, 5500 kronor svider lite i plånboken, men det är nästan så det är värt det.

Plus: Ja, se nedan!

Minus:PRISET!

Kommentar: ASTERYX theta ar jacket
Inköpt 2002-03
Så han man då hängt in det dyraste plagget man någonsin införskaffat i garderoben... om man då bortser från fracken vill säga!
Vänta nu, inte skall denna jacka få hänga i garderoben...
-Nej den skall ju användas. Året runt och till allt! Det är i alla fall det som är min mening med den här jackan, och det är ju det som Asteryx också hävdar i sin beskrivning av Theta Ar Jacket. All round jacket for any acticity!
Ja, vad mer kan man egentligen kräva av en jacka som kostar över 5300 pix. Nåja, efter att ha reklamerat mina senaste två slitna Peakjackor och efter idogt användade faktiskt fått pengarna tillbaka, vet jag att det kan löna sig att köpa kvalitet och Gore-Tex. Och kvalitet, det tror jag säkert att man kan få med denna jacka som verkligen andas clean design. Inte många sömmar som sticker ut här inte;

Strax över 700 gram, tre lager Gore-Tex, gott om rymliga fickor, tejpade sömmar javisst, långa ärmar och tyg över baken, förstärkta axelpartier, anpassningsbar huva i två leder, vattentäta blixtlås med mera med mera.

Observera att jag dealade till mig sommarens modell som har vindkrage som skyddar fram över blixtlåset. Tycker faktiskt att det är märkligt att de senaste modellerna kommer utan vindklaff. Vad händer om blixtlåset går sönder? Då lär det bli kallt! Vindklaffen stänger ju också jackan då man inte vill ha dragkedjan öppen i "vädringssyfte" sommartid. En annan skillnad genetemot den senaste modellvarianten är att min modell har tvåvägsdragkedja. Också det bra i vädringssyfte... tycker jag! SKÅL!

Gott är ändå att jag fick jackan till nedsatt pris på Tierra i Stockholm. Ordinarie pris för jackan är hela FEMTUSENFYRAHUNDRA KRONOR. Jag gav en tusenlapp mindre vilket än en gång visar att det går att pruta även på dessa plagg.

Första testturen blir Kebnekaise vintertur om någon vecka. Återkommer därefter med ytterligare feed back på denna jacka, som i mitt tycke... passar mig som handen i handsken. Den sitter helt enkelt perfekt!

 

Logga in