Haglöfs Victor 60/70



Haglöfs Victor 60/70


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: stabil, tålig, snygg, pålitlig

Minus:vikten

Kommentar: En snygg och tålig ryggsäck med många finesser.
Den har två sidofickor plus ett toplock med ett yttre och ett inre fack. I topplockets "botten" finns en rem så att du kan spänna fast ett tält eller dyl. Man kan även fästa saker ovanpå topplocket, under ryggsäcken samt på "ryggen(?)" av säcken. Väven är tålig och står emot en del regn, även om jag tycker att regnöverdrag är nödvändigt.
Den känns bra på min rygg (185 cm, 76 kg) även om jag nästan har höftbältet i botten.
Den ger ett stabilt och pålitligt intryck, även om den är väldigt tung och i UL-tider som dessa skulle jag kika på lättare alternativ först, dock är det en mycket seriös säck.

Plus: slitstyrkan

Minus:bärsystemets styvhet

Kommentar: Har haft min i 4 år nu och är på det hela taget ganska nöjd med den. Den är dock inte unik på något sätt och jämfört med de säckar som kommit ut på senare tid (lundhags v-serie, haglöfs sec mfl.) så kan den stå sig ganska bra. bärsystemet är bra men är aningen styvt och hårt när man bär över tjugo kilo. dessutom kan man tycka att den är svår att ställa in korrekt eftersom det är lätt att den faller bort från ryggen och lutar bakåt. men det kan ju vara från person till person. men den är robust och hållbar i konstruktionen och detaljerna, det kan man inte komma ifrån. Men visst kan haglöfs bättre!

Plus: Flexibiliteten, slitstyrkan och bärkomforten vid måttliga vikter

Minus:Avbärarbältet kunde ge lite bättre stöd vid tunga laster.

Kommentar: Jag har haft min Victor i drygt 2 år och använt den ganska flitigt till 2 - 3 dagars turer med ibland ganska tung last (30 - 35kg).
På min rygg sitter den riktigt bra så länge vikten ligger under 25kg. Kommer jag över den vikten och vandrar en längre sträcka har den en tendens att skava på svanken. Ett stabilare eller bredare höftbälte hade nog hjälpt i mitt fall. Bältets längd gör nog tyvärr säcken olämplig för smala personer. Trots 178 cm och 75 kg måste jag dra åt bältet nästan så mycket det går.

Väven verkar mycket slitstark (tro mej jag har testat! klippväggar och avbrutna grangrenar) och klarar dessutom av en del regn. Säcken klarade vid ett tillfälle 30 minuter slagregn utan att läcka men vid ett annat tillfälle, efter en hel dags småstrilande, var det klara tendenser till läckage.

Två fickor plus topplock ger (minst) 10 extra liter packvolym. Lagom stort för kök, bränsle, dasspapper, vattenflaska och allsköns osorterad bråte. Större fickor ger bara större oordning.

Ett rejält snölås och höj och sänkbart lock ger en mycket flexibel säck. Det finns möjligheter att fästa utrustning i en rem under locket eller i (annan) rem över snölåset.

Säcken är svart på insidan vilket i kombination med det generösa snölåset gör det lite onödigt svårt att hitta i säcken.

På det hela taget en mycket bra säck.

Kommentar: Skönt, stadigt bärsystem. Fick lite ont av höftbältet, det kanske är lite hårt (?). Detta trots att man har lite naturlig stoppning i den regionen (ja, lite; 181 cm, 78 kg). Men med lite mindre packning (nu strax under 20 kg), vana och ryckande i remmarna blir det nog bra.

Har ej tittat på några siffror, men ryggsäcken känns ganska tung i sig själv så den är nog inget för gramjägare. Väven och remmar med mera känns ju ordentliga och tåliga så det är nog en säck som inte ger upp i första taget.

Köpte min på rea 2001 för 1700:- på Intersport, nedsatt pga att färgen på säcken var utgående; såg att Naturkompaniet hade rea nu på våren 2003 på några säckarna så om man har ögonen öppna behöver man ej köpa den till fullpris om ej färgen är jätteviktig.

Plus: Flexibiliteten

Minus:Kan inte komprimeras när man har sidofacken på!

Kommentar: Har haft min Victor 60-70 i ungefär ett år nu. Är helnöjd med dess bärkomfort, vikt, utseende och packförmåga. Det går att göra den relativt slimmad utmed ryggen om man inte kör med sidofacken, då dessa inte tillåter att man komprimerar säcken.

Tillräckligt kraftigt och komfortabelt höftbälte, sköna axelremmar, avtagbart och i höjdled mycket justerbart lock, spännband innuti locket för ex. liggunderlag så det inte trillar av när man öppnar säcken.

Jag vill dock höja ett varningens finger för riktigt späda killar, jag bottar nästan höftbältet utan att vara för tanig (183cm*70kg)

Toppenryggsäck!

Plus: Bra 60-liters säck!

Minus:-

Kommentar: Jag har sedan år 1999 på hösten brukat en Victor 90/100. Då jag köpte den år 1999 tänkte jag att det är bättre att köpa en större som man kan göra mindre vid de tillfällen då det krävs. Jag tog dock i i överkant...

Nu har jag haft en 60/70 sedan i höstas och är lika nöjd med den som jag var med 90/100. Då jag sällan är ute mer än 10 dagar så klarar jag mig utan problem med 60/70 liter. Säcken är dock lite annorlunda i väven mot de första Victor´s som kom. Den nya väven känns mycket robustare/tåligare både mot väta och skarpa kanter. Jag är helnöjd!

/Magnus


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...