The North Face Harrier 2

» Ladda upp produktbild

Självstagande kupoltält


Tillverkare: The North Face
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Vi sökte ett tält framför allt för paddling i skärgård. Det blev TNF:s Harrier, och vi är på det hela taget mycket nöjda. Valet stod mellan Hillebergs Staika (som kanske är det populäraste paddlartältet på marknaden) och Harrier. Det som fällde avgörandet i vårt fall var priset. Staikat kostade (då) knappt 6000:- och Harrier 3700:-. Kvaliteten är jämförbar, men de tekniska lösningarna är ganska olika.

Bra saker:
- Stabilt.
- Helt självstagande. Man bör dock spänna ut yttertältet på kortsidorna, annars hamnar yttertältet mot innertältet och man riskerar att få ett kondensblött innertält.
- Utmärkt ventilation genom stora myggnätspaneler i innertältet, som man kan stänga till helt med blixtlås.
- Ganska högt i tak.
- Bra kvalitet på väv, stänger och sömmar. Inga läckageproblem (än).
- Trevlig färg, som ger ett behagligt ljus i tältet.
- Skönt med varsin ingång.
- Självlysande kläppar till dragkejor, lätt att hitta i mörker.
- Det går lätt att sätta upp innertältet separat. (Det svenska vädret har inte gjort detta till ett seriöst alternativ hittills...)


Mindre bra saker:
- "Amerikansk modell" med yttertält som sätts dit separat, vilket försvårar uppsättningen. Detta kräver lite tillvänjning. Dessutom blir ju innertältet gärna blött vid uppsättning i regn.
- Ganska små absider (jag har inte lagat mat i dem). Det bidrar i och för sig till tältets ganska anspråkslösa yttermått, som gör det lätt att hitta tältplats. Eftersom yttertältet sluttar kraftigt vid ingångarna, är ingångarna allt annat än regnsäkra. Det regnar in om man inte ålar sig ut jäms med marken
- Stormklaffen över ingångarnas blixtlås fastnar i blixtlåset, kräver två händer
- Vassa tältpinnar
- Väl korta tältlinor
- Väl stor glipa mellan yttertältduk och mark (vilket dock bidrar till den förnämliga ventilationen)

Enligt min hushållsvåg är vikten "fulltankat" 3152 gram. Utrymmet räcker gott för två, men förhållandet utrymme/vikt injuder inte riktigt till aktiviteter där man måste bära tältet hela tiden. I kajaken gör det ju mindre.

Sammanfattningsvis: Utmärkt paddlartält. Väldigt mycket tält för pengarna.

Plus: Vind och vädertålighet, takhöjd, ligglängd, känns pålitligt.

Minus:Små absider, ngt tungt (3,4 kg)

Kommentar: Knallade i väg på årets fjällvandring med det nya USA inköpta TNF:et. Slog upp det 1:a natten vid kebne. Vi var två pers. Bägge insnöade tunneltältanvändare (och följdaktligen ovana uppsättare av USA- kupoler). Vi svor och levde rövare över käslan av krångel vid uppsättningen (separat inner och yttertält) och de pyttesmå absiderna. Vi lovade varann att annonsera eländet så fort vi kommer hem.
Dock visade det sig att det här lilla tältet skulle få tillfälle att spänna musklerna under veckan. Redan 2:a natten hade vi lärt oss uppsättningskonsten och kunde obehindrat resa i hård vind. Denna vind tilltog under veckan och utvecklades till storm (snö och hagel). TNF: et stod som skruvat i backen, när Hilleberg och andra såg ut att vara på väg någon annanstans. Dessutom visade det sig att absiderna var mer användbara än vi först trodde. Både packning och matlagning fick plats, dock trångt. När man väl vant sig vid amerikanskt tälttänkande finns det mycket man kan uppskatta, inte minst priset och... Kvaliteten!!!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.