Haglöfs LIM 12

» Ladda upp produktbild

Lätt dunsovsäck för vår/sommar/höst


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikten samt storleken, -12 på 900 gram känns bra

Minus:Den där jävla gummisnodden

Kommentar: Köpte denna lilla dun påse 99 och den funkar bra för mig i tempraturer ner till typ -5, sovsäckar känns ju som nåt av det subjektivaste i ens utrustning och som väldigt frusen person tycker jag att det e en bra sommarsäck som i vissa fall även funkar på hösten(i kombination av ett tjockt liggunderlag).
Väldigt lätt och tar liten plats, bara att knögla ner den längst ner i packningen. Dun tycker jag dessutom känns bättre och mjukare, lite primadonna i busken.
Har inget blixtlås vilket gör att det inte går att ventilera i nederkant, kanske ett problem för vissa.
Gummisnodden runt öppningen har dessutom förmågan att snäeta mig i ansiktet hela tiden.

Plus: Lätt, liten och varm (såvitt jag sett hittills)

Minus:Ful färg (men det har de ändrat..)

Kommentar: Detta är inte den allra minsta eller lättaste säcken på marknaden men i gengäld har man en liten marginal om det skulle komma en köldknäpp. Nedknölad i sin påse tar den plats som en liten fotboll. Vikt 905 gram med påse. Saknar av viktskäl blixtlås vilket jag inte tycker är någon nackdel. Genomsydd på ett par ställe där det förhoppningsvis inte ska göra något. Jag har (ännu) inte köldtestat säcken så jag vet inte om den verkligen är bekväm ner till -5 grader men det verkar troligt.

En alternativ säck är Mountain Equipment Dewline (som jag skulle titta närmare på om jag skulle köpa säck igen - något dyrare men 250 gram lättare och samma *påstådda* komfort-temperatur)


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.