Tierra Conrad Cain byxa



"Vågar man åka till ett 8 000 m berg med en lättviktsbyxa i PacLite?"

"Vågar man skida till Nordpolen i en likadan byxa?"

Ja! PacLite. Lätt, "Packable". Lika vind-, vattentätt och andande som andra Gore-Tex®-kvaliteter. Riv- och stryktåligt. Lätta att sköta. 40° grader maskintvätt. Torktumla på låg värme. Design och konstruktion: Förstärkningsmaterial Jura och Stowaway högt uppdraget på benen för att skydda mot isskruvar och annat. Kevlarförstärkningar längst ner på benens insida. Dragkedja som går ända upp till höften. Du kan ventilera där du vill ventilera. Lätt att komma i även med pjäxor på, gylf gör det ännu lättare. Den har fått en midjejustering som gör att den passar flertal användare - helt steglös justering. Vanlig midjehöjd, glipar inte baktill när du böjer dig framåt, väl tilltagen bak. Bra gylf med unik stängningsanordning (finlösning på hälla och velcro vid midjan istället för knapp). Väl förböjda knän och vi har tagit bort tyg baktill för att det inte skall bylsa i vecket. Innerbenet är konstruerat likadant som sömmen på jackans armar (svängt för att inte slitas vid sömmen). Avtagbara hängslen (med spännet längst ner vid midjan för att inte skava på bröstet). Stor benficka och liten myntficka på högersida under linningen.

STORLEKAR S - XXL
VIKT 700 GRAM I STORLEK L


Tillverkare: Tierra Products AB
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Sköna hängslen, bra snölås, bra vattentäthet, samt slitstyrka.

Minus:Ej "delbara" ben.

Kommentar: Superskön goretxbyxa som fungerar året runt till alla möjliga aktiviteter, jag har använt dom vid isklättring, fjällvandring, snowboardåkning, turåkning, jakt, paddling och en massa annat.

Den är absolut vattentät, är ganska rivstark, har ännu inte fått någon skada alls på byxan fast det är PacLite.

Bra med avtagbara snölås och avtagbara hängslen.

Jag hade tidigare den äldre versionen som var i 3-lagers goretex, men den byxan hade jag en massa problem med. Den läckte, tejpningen i sömmarna lossnade, en knapp vid snölåset lossnade och hänglena var allmänt osköna.

Men när jag fick reklamerat den byxan och fick en ny så har det definitivt ändrat sig, dom har gjort om både hänglena och snölåsen, inte samma jobbiga öppning längs sidan, nu är det med tejpade dragkedjor. En grej som var bättre på den äldre versionen var att man kunde "dela på" byxbenen, nu går det bara att öppna ända upp till midjan.

Men i överlag så är det en supersjysst byxa som funkar till så gott som allt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.