Fjällräven Skogsö jacket

Fjällräven Skogsö jacket

Höftlång friluftsjacka med fast justerbar huva och något förlängt ryggparti, lika skön på vandringen som när du cyklar till och från jobbet. Den skyddar mot vind och lätta skurar samtidigt som materialet ventilerar bra, vilket gör att du inte blir lika svettig som med ett helt vattentätt plagg. Materialet är G-1000 Lite med G-1000 Original på axlarna. Två vertikala bröstfickor och två handfickor, samtliga dolda bakom en klaff. Tvåvägs dragkedja i fronten, döljs bakom en skyddsklaff med tryckknappar nertill, mitt på bröstet och vid hakan. Justering i nederkant och tryckknappar i ärmslut.


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Slittålig, lätt, snygg, flexibel

Minus:Inte särskilt vattenresistent

Kommentar: Har haft jackan 1 år under såväl sensommar/höst som vinter och vår. Jackan funkar utmärkt under alla årstider, har bra djup huva med två justeringsmöjligheter och fyra rymliga fickor. Modellen är ganska kroppsnära och kort och gör sig bra såväl i naturen som i stan. Tvåvägsdragkedja är ett plus, dock saknar jag knappar.

Brukar använda jackan i temperaturspannet (på ett ungefär) -5 till +12 (vilket i skåne är typ 5 månader om året)

Måste dock säga att g1000 lite inte är lika vattenavvisande som de tjockare varianterna. Trots att man vaxar tyget så tål det inte särskilt mycket regn innan det blir blött igenom. Dock torkar den snabbt och andas bra.

Liknande produkter: Lundhags Forest light

Pris: 1600


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.