Fjällräven Silluett

» Ladda upp produktbild

Fjällräven Silluett


Tillverkare: Fjällräven
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rymmer en ivändare.

Minus:Vikt och volym samt priset på vintersäcken!

Kommentar: Rymlig med sovkomfort, dunmodellerna är att föredra av flera skäl.

Köpplats: Naturkompaniet

Plus: Sovkonforten är underbar! Bra med luckan i fotänden.

Minus:Kvaliteten i materialen är medelmåttig. Dragkedjan åker upp. Tung.

Kommentar: Sovsäcken har inte högsta proffskvalitet i materialet men "duger". Dragkejan åker upp och fodrar att man är försiktig. De medelmåttiga materialen drar nog upp vikten en del.

Däremot sover jag som en gudinna när jag kan röra benen och det går även att lägga armarna under huvudet. Grymt bekvämt. Om den håller utlovad värme kan jag inte uttala mig om för det har aldrig varit i närheten av de temperaturerna när jag haft den.

Om någon gjorde en sån här säck i högsta material skulle jag betala vad som helst... Då hade man också fått ner vikten.

Det saknas en värmekrage i förhållande till vad de utlovat. Man hade sparat mycket värme om det fanns en krage runt halsen. De har ändrat produktbeskrivningen sedan jag klagat, men att diskutera det med dem var ingen höjdare.

Kundservice: Fjällräven har alltid varit skit att ha att göra med.

Plus: Utrymmet

Minus:Fastnande dragkedja

Kommentar: Komforttempen anges till -10 - +15. Jag har sovit i bilen vid -20 (med underställ) utan att frysa. Det stora rörelseutrymmet är väldans trevligt och minskar problemen med "cold spots" något. Fast, jag har svårt att använda säcken när kvicksilvret går över +5 - svettas kopiöst hur mycket öppet det än är.
En nackdel är att den är känns nästan orimligt stor att packa, men det är ju priset man får betala för det goa utrymmet och värmen och borde för all del avhjälpas med kompressionspåse. Vidare fastnar dragkedjan gärna i isolationsklaffen och kantbandet.

Plus: rymden, reglermöjligheterna

Minus:vikten

Kommentar: Varför en större och tyngre säck? Jo för sömnen skull. Jag har frusit i försvarets dun och fiber, svettats i varma dun mumie modeller, jo jag äger ett par. Men med silluett modellen kan jag reglera ut fotvärme,behålla värmen under svinkalla vinternätter och ändå vakna utsövd. Jo jag är en ivändare och jag använder sovsäckslakan, hemmasytt i siden. Nackdelen är att du måste ha ett par olika, för säsongerna och vikten som sagt men det uppvägs av sömen. Sov gott.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.