Haglöfs Zensor Pro 7



Tekniskt sofistikerad vintersovsäck med utmärkt värme/vikt-relation. Finns i tre storlekar, med 205, 190 och 175 cm ligglängd, alla med nykonstruerad fotsektion med ökad isolering för att hålla fötterna varma. Storlek 175 har ett vidare höftparti för att bättre passa kvinnor. Termokonstruktion med dubbla lager i över- och underdel. Huvud- och fotsektion i R525 WP-material för god vattenresistens. Tredimensionell huva med enhandsjustering. Liten huvöppning för bästa passform och minimalt värmeutsläpp. Termokrage. Dubbla klaffar med blixtlåsskydd mot nypning. Storlek 205 finns med vänster-, 190 med både vänster- och höger- och 175 med vänsterplacerat hellångt tvåvägs-blixtlås med autolock. Vänster och höger kan kopplas ihop. Invändig ficka. Upphängningsöglor. Packpåse med kompressionsfunktion.
Temperaturgränser enl. EN 13537*: T comf -3°C / T lim -9°C / T ext -28°C.


Tillverkare: Haglöfs
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 2 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Hög komfort, rymlig.

Minus:Kräver en del packutrymme.

Kommentar: En riktigt bra sovsäck framför allt under höst och vinter. Den har hög komfort och personligen så skulle jag nog sätta temperaturgränserna lite lägre (kallare) än Haglöfs har gjort på denna sovsäck. Under förutsättning att man har underställ eller liknande på sig då man sover så räcker den långt.

Under sommaren så kan man dock använda en betydligt tunnare sovsäck då denna är rätt så skrymmande även i komprimerat tillstånd.

Materialet sovsäcken är gjord av kändes till en början lite för glatt för att det skulle vara bekvämt men det gick över efter första användningen. Vissa delar, exempelvis fötterna, är täckt med en väv som är mörkare grön än resten av säcken och där är sovsäcken också vattenresistent även efter en tids användning.

Kort sagt så fungerar denna sovsäck utmärkt till det den är tänkt att användas till samt lite till.

Jag kan tillägga att detta var en gåva och jag kan därför inte lägga till inköpsställe och pris.

Plus: Värmehållningen - jag var konstant varm, även vid 10minus. Vattenbeständiga tyget nere vid bl.a. fötterna. Priset, ansåg jag vara helt överenskommligt. Komforten - väldigt mjuk och bekväm sovsäck

Minus:Det blev lite väl varmt ibland. Under nollan är nästan ett måste om man inte ska svettas ihjäl. Blixtlåset har en tendens att fastna i själva säcken. Att det tar upp mycket plats, trots komprimeringssäcken

Kommentar: Denna sovsäck är nog den mysigaste sovsäcken jag sovit i. Har använt den under hösten och jag är mycket nöjd med denna sovsäck. Varm och bekväm sammanfattar det hela. Bra att sovsäcken har ett vattenmotståndigt tyg i fotpartiet samt på övre delen av säcken.

Lite "fet" att packa ner i ryggsäcken. Tar upp mycket plats.

Köpplats:

Pris: 1695


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...