Haglöfs Foss

» Ladda upp produktbild

Lätt regnjacka


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.53.53.53.53.5
(betyg 3.5 baserat på 10 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Passform, pålitlighet

Minus:Svårhanterade huvspännen

Kommentar: Har haft jackan i halvtannat år, och har både hållit mig torr och blivit blöt i den. Att jag blev blöt berodde nog mest på ett ihållande spöregn under några timmars vandring, framför allt vatten som läckte in vid armöppning, krage etc. Vattentåligheten verkar dock bra sett till materialet. De två märkbara bristerna är: det är svårt att hantera spännremmar för huvan (spännena sitter fast i en ögla vilket gör att man inte vet åt vilket håll man ska dra för att dra åt respektive släppa efter), samt att sömmen i innerfickan gått upp efter obetydlig användning. Bristerna mest i konstruktion alltså, inte funktion. Jackan funkar som vindjacka också, även om man kanske hellre vill slita på en annan jacka än regnställets.

Plus: Priset, kvaliten och vikten

Minus:Få färgval

Kommentar: Jag har använt min Foss jacka i över 2 år. Jag har även investerat i hela stället och tycker det är mycket privärt. Jag använder Fossjackan året runt med olika förstärkningsplagg främst flecce eller motsvarande. Jag använder inte denna jacka enbart som regnställ utan som skalplagg med flera användningsområden.

Mina huvudsakliga användningsområden för Foss är vandringar, camping och som vardagsplagg, men jag har även använd den vid kajakpaddling då den goda rörelsekomforten kommer till användning även om jackan är lite lång för att vara optimal för kajakpaddling. Att använda Foss vid paddling av Canadensare är att rekommendera.

Jackan är bekväm att ha på sig och man har som sagt stor rörelsefrihet. Det är lätt att packa ner och väger lite. Dessutom är den snygg.

Jag upplever jackan som lite prasslig när den används under vintertid men det är inget större problem. Tyget är mycket hållbart, det har bland annat överlevt aktiviter där en stor hund varit inblandat med allt vad det innebär.

Antalet fickor är tillräckligt för normal användning men jag skulle önska mig ett annat tyg i själva fickan samt en ytterficka i brösthöjd förutom den napoleonficka som finns. Napoleonfickan är väl tilltagen och rymmer en hel del. Dragkedjorna är av mycket bra kvalité och har aldrig kärvat.

Det är en god ide att kompletera jackan med byxorna. På detta sätt får man ett mycket kompetent helställ för nästan samma pris som en halv Gore-Tex jacka.

Vi köp av denna jacka bör man inte ta för stor storlek. Man har tillräcklig rörelsefrihet redan vid "rätt" storlek. Väljer man för stor känns kan jackan kännas lite bylsig.

Jag hoppas Haglöfs fortsätter länge med denna model. Jag önskar bara att den fanns i fler färger även om de befintliga är snygga så det räcker. Gore-tex är förvisso ett överlag bättre material men prismässigt är ett mycket dyrt alternativ om man vill ha helställ.

När min Fossjacka slutligen, och det kommer nog att dröja ger upp skall jag skaffa mig en ny direkt oavsett om jag har Gore-tex då eller inte.

Plus: Huvan, ofta på rea

Minus:Nätfodret kan fastna och trassla

Kommentar: Jag tror att det har förekommit flera materialvarianter men mitt ställ är gjort i Pertex. Jag har inget att klaga på vare sig på kvalitet eller funktion efter två års användning i skog och på fjäll. Irriterande är dock nätfodret i byxorna som ställer till det om man vill ta på sig byxorna med kängorna på. Ett plus jämfört med mitt Gore-Tex-ställ är att det inte tar upp lika mycket fukt och är lättare. Ett funktionellt regnställ som passar till det mesta och ofta går att hitta på rea. Och då är det riktigt prisvärt.

Plus: Lätt och smidigt

Minus:Kanske inte så riv och slit tåligt

Kommentar: Letade länge efter ett regnställ som kunde användas både till golf och vandring utan att kosta en förmögenhet.
Haglöfs FOSS är ett lätt vind - och regntätt ställ som andas. Det är smidigt att bära med samt skönt när det sitter på. Luvan är avtagbar med blixtlås och justerbar i tre riktningar genom att bara dra i en tåt. Helt enkelt ett bra regnställ.

Kommentar: Jag har använt Haglöfs Foss jacka uppe i fjällen under nästan 2 månaders tid, och aldrig blivit blöt i den, oavsett hur mycket det regnat. Kan klart rekommenderas till den som inte vill ha köra på Gore-Tex, utan i stället ha ett bra fungerande regnställ. Stora, rymliga fickor, lätt att justera, bra stor huva.

Plus: snygg, vatten tålig och vindtät

Minus:andas ej

Kommentar: Det är en snygg och bra jacka, men inget för tuffa tag. Det blir mycket varmt i den då den inte andas. Vind och vatten tåligheten är godkänd. Priset något högt. Min jacka är ca 3 år och inget har gått sönder.

Plus: Enkel, billig

Minus:Enkel, lite slarvigt sydd...

Kommentar: Fick min för ett riktigt reapris 500:- så för det priset har den fungerat mycket bra. Använder den som vardagsjacka och inga större skavanker har visat sig. Inte den mest tekniska jackan kanske men fungerar bra.

Plus: Bra på så sätt att den är smidig, billig, lätt och relativt snygg att

Minus:Felet med den är att den vattenavvisande förmågan avtar snabbt med ant

Kommentar: Jag har haft Haglöfs Foss Jacka i två år och jag anser att den har ett fantastiskt bra pris/prestanda-förhållande.

Plus: Lätt och smidig.

Minus:Dålig kvalitet.

Kommentar: Jag har ägt min Haglöfs Foss i drygt två år nu. Under dessa två år har ett flertal sömmar gått sönder, bland annat i fickorna, kardborrefäste samt en ögla. Öglan har lossnat helt och hållet. Jackan känns inte gedigen.
Jag retar mig på att jag måste dra ned dragkedjan för att få på mig huvan.

Plus: Vattentät, snygg och rejäl jacka med bra huva - som andas.

Minus:-

Kommentar: Har använt jackan nu i två år. Är mycket nöjd.
Som att äga en GoreTex jacka kan man säga.
Snyggt vardagsplagg också.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.