The North Face Kitchatna Parka

» Ladda upp produktbild

Gore-Tex-XCR-klätterjacka med huva


Tillverkare: The North Face
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stänger ute det dåliga vädret. Bra förstärkningar och ventilationsmöjligheter.

Minus:Prasslig

Kommentar: Efter ca 5 år hade den gjort sitt som hundraprocentigt skal men den duger fortfarande till mycket. Vid hård ansträngning andas den inte tillräckligt utan man blir ganska våt från insidan.

Plus: Materiallivslängden, huvans passform, och ventilationen i fickorna

Minus:Lite för vid i halsen

Kommentar: Den här 3-lagers-Gore-Tex-jackan är den enda jag behöver för mina fjällturer, och den har visat sig hålla väldigt bra. Regn- och vindtätheten är suverän, och så länge jag tvättar den lite invändigt så andas den klart bättre än mina tidigare jackor, som inte varit i Gore-Tex av typen XCR, dvs. 'Extended Comfort Range'.

Jackans skärning är perfekt och ger god rörelseförmåga, och det gäller i högsta grad ärmarna och huvan. Ibland skulle jag dock vilja ha skorstenshalsen lite mer åtdragen. Fickorna, som sitter högre än ryggsäckens höftbälte, är utmärkta, och den inbyggda och regnsäkra ventilationen i dem är klart bra. Det här är den första jacka som jag har kunnat vandra i med tung ryggsäck på utan att svettas orimligt mycket, även om jag ofta drar upp blixtlåset nedifrån ända till bröstet för att ventilera framtill ovanför höftbältet. Det bästa med den här jackan skulle jag nog säga är dess fantastiska kvalitet och livslängd.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.